Tablouri semnate de pictori celebri, date în urmărire de poliție. Administratorul unei galerii de artă din București a fost reținut

12 ian. 2022
446 afișări
Tablouri semnate de pictori celebri, date în urmărire de poliție. Administratorul unei galerii de artă din București a fost reținut
Tablouri semnate de pictori celebri, date în urmărire de poliție. Administratorul unei galerii de artă din București a fost reținut

Tablouri semnate de pictori români cunoscuți au fost furate, iar acum sunt căutate atât în țară, cât și la nivel internațional. Principalul suspect este administratorul unei galerii de artă din București.

Tablouri semnate de pictori celebri, date în urmărire de poliție. Administratorul unei galerii de artă din București a fost reținut. Bărbatul este bănuit că a furat operele de artă, le-a vândut și a încasat banii. Prejudiciul este uriaș.

Tablouri semnate de pictori celebri, date în urmărire de poliție

Polițiștii au efectuat două percheziții în București, iar tablourile au fost date în urmărire națională și internațională. Operele de artă sunt semnate de autori precum Tonitza, Grigorescu, Luchian, Petrașcu, Iser, Băncilă, Mutzner, Pallady, Aman.

Tablourile au fost lăsate de proprietarul lor, în administrare, la o galerie de artă, iar principalul suspect al dispariției operelor de artă este chiar administratorul galeriei.

Îți recomandăm să citești și: Patru tineri au investit 20.000 de euro într-o galerie de artă în plină pandemie. Totul despre MECENA.ART

Bărbatul și-a însușit tablourile anul trecut și este bănuit că le-ar fi vândut.

În urma perchezițiilor efectuate de oamenii legii în Sectorul 2 al Capitalei, administratorul firmei a fost reținut.

Operele de artă au fost date în urmărire națională și internațională, iar cercetările sunt supravegheate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. Infracțiunile săvărșite sunt: abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale și folosirea instrumentelor false.

Administratorul unei galerii de artă din București a fost reținut

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a efectutat două percheziții, marți – 11 ianuarie 2022, în Capitală, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale si folosirea instrumentelor false, conform informațiilor transmise de autorități într-un comunicat de presă.

Îți recomandăm să citești și: Galeria de artă din București unde se vindeau tablouri semnate Tonitza, Luchian sau Grigorescu, dar pictate de falsificatori iscusiți. “Prețul mic nu-i chilipir, e semnal de alarmă”

În urma verificărilor realizate, anchetatorii au concluzionat că administratorul galeriei de artă și-a însușit și a dispus pe nedrept tablourile în perioada decembrie 2020 – iunie 2021. Operele de artă (Grigorescu, Luchian, Petrașcu, Iser, Tonitza, Băncilă, Mutzner, Pallady, Aman) erau lăsate în custodie de către proprietarul acestora, în vederea vânzării, potrivit comunicatului transmis de Poliția Capitalei, conform Mediafax.

De peste 230.000 de euro este prejudiciul produs.

Cookies