ESENTIAL

Oprescu vrea să facă tabere de sinistrați în școlile din București, ca pregătire pentru cutremur

Primăria Municipiului București va înfința, în cadrul unui protocol semnat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, 12 tabere de sinistrați în cadrul a 12 școli de pe teritoriul Capitalei, câte două centre în fiecare dintre cele șase sectoare ale Capitalei.

Cele 12 tabere de sinistrați, care se vor realiza în sălile de sport ale școlilor, au ca scop „asigurarea unui climat de siguranță și securitate și buna gestionare a situațiilor de urgență (generate de un eventual seism”, conform expunerii de motive a proiectului, semnată de Primarul Sorin Oprescu. 

Pentru condiționarea taberelor de sinistrați, Primăria Capitalei va contracta servicii de proiectare și de execuție a 12 puțuri de apă potabilă de minim 170 de metri adâncime, echipate cu pompe submersibile. Puțurile vor asigura o sursă de apă independentă, ca parte integrantă a taberelor de sinistrați, în caz de calamități naturale.

Primul pas în acest proiect, studiul de fezabilitate aferent proiectului, a fost deja realizat și este supus, miercuri, aprobării Consiliului General al Municipiului București, împreună cu indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului. Conform acestuia, durata de execuție a lucrărilor este de 3 luni, iar costul inestiției este estimat la 2,3 milioane de lei, inclusiv TVA. Finanțarea pentru lucrări va proveni integral din bugetul Primăriei Municipiului București. 

Unde vor fi amplasate cele 12 puțuri:


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button