LA MINE-N CARTIER

Tabără ILEGALĂ de romi din centrul Capitalei, distrusă de autorităţi: 40 de oameni, într-o casă.FOTO

Clădirile abandonate de proprietari au devenit locurile preferate ale infractorilor care le-au ocupat abuziv şi le-au transformat în adevărate ascunzători pentru ei şi pentru lucrurile pe care le fură.

Imobilele respective devin astfel locurile unde se petrec frecvent scandaluri beţiile şi bătăile între diversele grupuri de infractori, transformând întreaga zonă unde stau, într-un loc rău famat, anunţă autorităţile locale ale Sectorului 2 care au efectuat o razie printre astfel de „locatari” din centrul Capitalei. 

„Doresc să trag un semnal de alarmă aşa zişilor „proprietari” care, după ce obțin dreptul legal de a fi proprietarii imobilelor, par că au uitat cu desăvârșire de existența lor și de obligațiile pe care le au.
In cursul zilei de ieri am organizat o acţiunea comună la care au participat efective ale Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2, Secţia 6 Poliţiei, reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2, de la S.C. Apa Nova S.A., de la S.C. ENEL S.A. şi de la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Au fost vizate un număr de trei imobile unde au fost identificate un număr de 67 de persoane, din care 34 de adulţi şi 33 de copii care trăiau în condiţii inumane”, a declarat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

Prima adresă verificată a fost un imobil abandonat de pe strada Episcop Radu numărul 26 unde, au fost identificate un număr total de 37 de persoane din care 21 de adulţi şi 16 minori care aveau acte de identitate în alte localitati şi care locuiau ilegal, sustrăgând curent electric printr-o serie de instalaţii improvizate. Clădirea este distrusă sistematic de cei care o ocupă ilegal şi care trăiesc în condiţii inumane printre fecale şi mormanele de gunoaie intrate în putrefacţie şi care emană mirosuri greu de suportat.

Echipele de la ENEL au dezafectat toate instalaţiile electrice artizanale şi au sesizat organele de urmărire penală pentru sustragerea de energie electrică.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 a identificat un număr de 16 minori care au fost luaţi în evidenţă şi pentru care li s-a propus părinţilor să fie preluaţi în sistemul de protecţie al copilului. Părinţii au refuzat în scris acest ajutor. Persoanelor adulte le-a fost propusă găzduirea în adăpostul social al Primăriei Sectorului 2, dar au refuzat aşa ca vor fi evacuați spre localitățile de domiciliu.

O altă situaţie similară a fost identificată tot pe strada Episcop Radu numărul 19 unde au fost identificate 15 persoane din care şase adulţi cu actele de identitate din alte localităţi şi nouă minori. Și ei locuiau ilegal şi sustrăgeau curent electric. Şi în acest caz reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 au identificat nouă minori care au fost luaţi în evidenţă şi pentru care li s-a propus părinţilor să fie preluaţi în sistemul de protecţie al copilului. Părinţii au refuzat în scris acest ajutor. Persoanelor adulte le-a fost propusă găzduirea în adăpostul social al Primăriei Sectorului 2, dar au refuzat.

În strada Radu de la Afumaţi numărul 65 au fost depistate 15 persoane, din care şapte adulţi, care aveau ultimele domicilii în alte localităţi şi opt minori. Și aici locuiau fără forme legale şi fără cele mai elementare condiţii de trai pe un teren proprietate personală. Cu acordul proprietarului, respectivele persoane şi-au construit ilegal mai multe locuinţe, dar lipsa utilităţilor şi colectarea sistematică a diverselor deşeuri pe terenul respectiv au determinat transformarea acestuia într-un adevărat focar de infecţie.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 au identificat opt minori care au fost luaţi în evidenţă şi pentru care li s-a propus părinţilor să fie preluaţi în sistemul de protecţie al copilului. Părinţii au refuzat în scris acest ajutor. Persoanelor adulte le-a fost propusă găzduirea în adăpostul social al Primăriei Sectorului 2, dar au refuzat.
Proprietarul terenului a fost identificat şi somat să salubrizeze curtea. Acesta a decis să evacueze singur persoanele care locuiau, cu acordul lui, ilegal.

„Nu vom tolera ca anumiți oameni, certați cu legea, să strice liniștea unui întreg cartier.
În cadrul acţiunii un număr de şase persoane, asupra cărora există o serie de suspiciuni de săvârşire de infracţiuni, au fost transportate de cadrele Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2 la Secţia 6 Poliţie în vederea amprentării şi fotografierii lor”, informează Primăria Sectorului 2. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button