FIT CITY

Tabără de socializare la Păltiniş pentru tinerii cu dizabilităţi din Sectorul 2

Proiectul administraţiei locale, organizat în fiecare an pentru tinerii cu dizabilităţi, are ca scop principal încurajarea socializării acestora, programul fiind desfăşurat sub atenta supraveghere a specialiştilor (medici, asistenţi medicali, psihologi).

Astfel, tinerii găzduiţi în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Sectorul 2 vor pleca în perioada 10 – 15 august a.c. în tabăra din localitatea Răşinari – Păltiniş, judeţul Sibiu.

Pe parcursul taberei sociale se vor desfăşura activităţi practice, educative şi de socializare unde tinerii cu dizabilităţi vor învăţa să activeze în grupuri, fiind cunoscute efectele terapeutice ale lucrului în echipa.

Este vorba de o tabără de cinci zile, în care cei 42 de tineri pot învăţa unii de la alţii, fiind o provocare pentru a-şi schimba mentalitatea, a se accepta pe sine şi a-şi asuma responsabilităţi în comunitatea din care fac parte.

Beneficiarii proiectului vor fi însoţiţi de 14 salariaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 iar costurile aferente cazării şi mesei vor fi suportate de către Primăria Sectorului 2.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button