LA MINE-N CARTIER

Ta na na na! Nicușor Dan, salvatorul clădirilor vechi. Încă o clădire de patrimoniu, scăpată de la demolare în București

Primarul general Nicușor Dan a transmis miercuri, pe Facebook, că a fost salvată o nouă clădire de patrimoniu din București. Acesta a spus că acțiunea de demolare a imobilului a fost suspendată. De asemenea, edilul a promite că în mandatul său „nu se vor face demolări fără avize și nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din București.”

Nicușor Dan transmite într-o postare pe pagina sa de Facebook că a fost salvată clădirea din strada Știrbei Vodă 132. Acesta a afirmat că prefectul Municipiului București a atacat în instanță actele administrative referitoare la clădirea din str. Știrbei Vodă 132 și, drept urmare, orice acțiune de demolare sau construire în acest caz este suspendată.

Mesajul lui Nicușor Dan

„În timpul mandatului meu nu se vor face demolări fără avize și nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din București. Acest lucru este valabil și în cazul imobilului din strada Știrbei Vodă 132. Anul trecut, în luna noiembrie, am suspendat autorizația de desființare, autorizație care fusese semnată de către fosta administrație pe ultima sută de metri a mandatului.

Prefectul Municipiului București a atacat astăzi, la Tribunalul București, actele administrative referitoare la acest imobil, respectiv certificatul de urbanism privind desființarea construcției existente și construire imobil, autorizația de desființare din 15.10.2020, precum și autorizația de construire semnată de fostul primar Firea în data de 15.10.2020 pentru construirea unui bloc de 7 etaje. Îi mulțumesc prefectului pentru toate eforturile depuse.

Astfel, având în vedere faptul că prefectul a atacat în instanță aceste acte, orice acțiune de demolare/ construire se suspendă de drept”, a scris primarul general în postare.

Mulțumiri pentru prefect

Edilul i-a mulțumit prefectului pentru toate eforturile depuse și a adăugat că, având în vedere faptul că acesta a atacat în instanță actele respective, “orice acțiune de demolare/construire se suspendă de drept”.

El a menţionat că îşi doreşte ca şi în situaţia imobilului din strada I.C. Visarion nr. 8 autorităţile “să ducă la capăt ancheta şi să facă lumină în acest caz”, pentru a putea “reveni la o stare de normalitate” privind protejarea patrimoniului cultural din Capitală.

„Și pentru imobilul din strada I.C. Visarion nr. 8 îmi doresc ca autoritățile să ducă la capăt ancheta și să facă lumină în acest caz, pentru a putea reveni la o stare de normalitate privind protejarea patrimoniului cultural din Capitală. Este un alt potențial abuz pe care, în trecut, l-am semnalat.

Atitudinea față de patrimoniul național se schimbă în București și asta sper că au înțeles toți amatorii de tunuri imobiliare cu clădiri vechi, pline de istorie”, a transmis Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Pe 15 octombrie, în ultimele zile de mandat ale fostei administrații, a fost dată o autorizație de demolare pentru o casă neoromânească din centrul Capitalei, de pe strada Știrbei Vodă nr. 132. În aceeaşi zi, Primăria Capitalei a dat autorizaţie de construire pe respectivul teren pentru edificarea unui bloc cu subsol, parter şi 7 etaje.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button