BAZAR

PLACEBO, HURTS, THE HORRORS şi încă alte 6 nume noi anunţate pentru Sziget Festival

Sziget Festival îşi va deschide porţile pentru a 20-a oară vara aceasta, ca proaspăt încoronat  cel mai bun mare festival de pe continent, iar scopul este ca evenimentul să fie mai mult decât un jubileu. Anul acesta vom avea parte de cele mai tari trupe, printre care fenomenul synthpop HURTS sau ambasadorii de seamă a scenei rock britanice THE HORRORS. Și, ca să păstrăm un echilibru între numele noi, la modă şi cele legendare, PLACEBO îşi vor prezenta noul album.

„Sunt greu de evitat nostalgiile când ajungi într-o etapă simbolică, dar sunt convins ca Sziget trebuie să privească înainte”,  afirmă Karoly Gerendai, principalul organizator al festivalului, care mai spune că “organizatorul unui festival ţinteşte către ce e mai bun în fiecare an, deci chiar dacă e deja a 20-a ediţie a festivalului aceasta este ocazia potrivită de a face o treabă şi mai bună. Anul acesta trebuie să demonstrăm că titlul de cel mai bun mare festival european a venit în locul potrivit aşa că pe lângă programul multicultural si atmosfera specifică Sziget, vom avea parte şi de nume mari, artişti de referinţă ai festivalurilor internaţionale. Îi anunţăm cu mândrie pe Placebo, care lucrează la un album nou şi cu siguranţă va fi unul grozav. Apoi Hurts, un mare succes anul trecut la una dintre scenele acoperite de la Sziget, dovedind că anul acesta sunt pregătiţi pentru Scena Principală. Lista îi mai include momentan pe The Horrors, The Subways, Crystal Fighters, Mando Diao, Noah & The Whale şi Friendly Fires. Evident incă lucrăm de zor la program, mai sunt mult mai multe de adăugat.”

Placebo nu mai au nevoie de nicio prezentare, activitatea lor din aceşti douăzeci de ani a influenţat si modelat continuu scena muzicii alternative. Ultimul lor album, „Battle for the Sun” a fost lansat in 2009 aducându-le un MTV Europe Music Award în acelaşi an. Îşi vor petrece o bună bucată din 2012 în studio, lucrând la al 7-lea lor LP.

Hurts e una dintre cele mai captivante trupe de pe scena electro pop britanică şi fanii care au avut norocul să încapă anul trecut în cortul A38 de la Sziget pot dovedi acest lucru. Albumul lor de debut „Happiness” a fost un succes iar concertul lor de la Glastonbury 2011 a fost ales de revista NME ca fiind cel bun din cadrul festivalului.

The Horrors cântă un rock inteligent şi sincer, iar LP-ul lor din 2011 „Skying” a fost cât se poate de perfect. Originară din Essex, ambasador de seamă al scenei rock britanice, trupa nu e iubită doar în propria ţară, ci a devenit o alegere primordială a festivalurilor internaţionale.

Dacă aţi ratat RocknRolla al lui Guy Ritchie sau concertul lor din 2009 de la Sziget, anul acesta e momentul să îi vedeti live pe The Subways. Ultimul lor album „Money and Celebrity” a ieşit în septembrie 2011 iar trupa emană o energie extraordinară.

Tradiţional, acustic, instrumente specifice din Țara Bascilor, sunete electro euforice trecând de la chill-wave la dubstep. V-aţi prins? Cam astea ar fi etichetările la care ne-am gândit pentru a-i caracteriza pe Crystal Fighters.

Cei cinci membri Mando Diao reprezintă cu mândrie scena alternativă suedeză. Sunt o trupă live foarte experimentată si plină de energie, combinând ritmurile anilor ’60 cu punk, garage si pop-ul anilor ’90. În 2010 au lansat un LP unplugged intitulat „Above and Beyond” care a fost prezentat în legedara emisiune Unplugged de pe MTV.

Nişte personaje dintr-un film de Wes Anderson, pe ritmuri indie-pop cu influenţe de folk american, cu siguranţă simpatici şi cu priză la public: a 20-a editie Sziget îi prezintă pe Noah & The Whale, renumiţi ca fiind una dintre cele mai captivante trupe venite direct din suburbiile Londrei.

Friendly Fires este probabil cea mai stilată trupă indie dance-pop din Marea Britanie. A lansat două dintre cele mai importante albume indietronica din ultimii cinci ani (Friendly Fires în 2008 şi  Pala in 2011).

Informaţii despre bilete sau alte lucruri pe care ai vrea să le ştii despre Sziget:

www.szigetfestival.ro

___________________

PARTENERI MEDIA: B365

___________________

Pe 11 ianuarie 2012, Sziget Festival a fost desemnat câştigătorul categoriei Best European Major Festival la European Festival Awards.

Reamintim că Aplicaţia Wishmachine oferă posibilitatea fanilor Sziget de a propune până la zece nume pe care ţi-ai dori să le vezi anul acesta la Sziget Festival, iar The Stone Roses este primul nume confirmat la acest eveniment.

Sziget – mai mult decat un festival!

Sziget este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Europa, atrăgând peste 400.000 de persoane în fiecare an.

Sziget Festival a ajuns la numărul 20 şi are loc în prima jumătate a lunii august. Locaţia festivalului se deduce chiar din denumirea acestuia: cuvântul „sziget” însemnând „insulă” in limba maghiară. Insula Óbuda, mai exact, situată pe Dunăre în capitala Ungariei, care, în fiecare an, se transformă timp de o săptămână într-un oras cosmopolit iubitor de muzică.

Început ca un festival studenţesc în 1993, a evoluat de la an la an şi a devenit ceea ce este astăzi: unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa.

Festivalul este adesea citat de jurnalişti ca fiind extrem de colorat, referindu-se în special la diversitatea culturală, a genurilor muzicale şi a structurii programului. Pe lângă starurile internaţionale de pe scenele principale, evenimentul găzduieşte, de asemenea, numeroase iniţiative ale societăţilor civile şi militează pentru valori universale precum drepturile omului şi principiile justiţiei sociale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button