Șuturi și pumni în autobuz. Meniul zilei în STB: mâncare și mâncat de bătaie

09 mart. 2023
13466 afișări
Șuturi și pumni în autobuz. Meniul zilei în STB: mâncare și mâncat de bătaie
Șuturi și pumni în autobuz. Meniul zilei în STB: mâncare și mâncat de bătaie

Mâncare, bătaie, mâncat de bătaie, STB… Plus niscaiva considerații de ordin estetic. Pentru a te pune la punct cu toate astea sunt suficiente câteva drumuri cu mijloacele de transport în comun din București. Aparent, odată cu ghioceii, au înflorit pofta de ronțăit, de vorbă și de împărțit pumni.

🚌 Două colege de serviciu se instalează pe două scaune dintr-un 226. Și se-apucă prompt de discutat diverse chestiuni arzătoare la ordinea zilei.

Colega 1:

– Pfoai, am mâncat o felie de zacuscă din aia sărată, de la Craiova, și-acu’ m-a luat dracii de sete!

Colega 2, debordând de compasiune:

– Lasă-mă, că nici nu mai știu ce să gătesc la felu’ doi… Cred că fac o musaca.

Colega 1, pe maximă coerență:

– Uite, la biserica asta îl botezăm pe ăla mic!

– Aici?!

– Da, numai aici face botezuri vinerea. Am întrebat și în alte părți, acolo nu face. Și, oricum, a cerut o mulțime de bani. Aici facem. Da’ ar trebui să se încreștineze în fiecare zi, că doar nu e vreo nuntă sau mai știu io ce…

🚌 🥷 Tot STB, dar într-un 484, unde prind finalul apoteotic al unei discuții telefonice calme și surprinzător de civilizate:

– Deci, alege: ori ne-ntâlnim undeva și ne batem, ori, dacă nu, unde te prind, acolo te bat. Tu decizi. Sună-mă sau dă-mi mesaj pe WhatsApp.

Adolescentul subțiratic, cu freză de care face mișto restul găștii și mustață impunătoare, închide telefonul. Nu trece juma’ de minut și-l pune din nou la ureche, fiindcă-i îl caută cineva:

– Știu de ce m-ai sunat, e ăla lângă tine și ți-a zis. Așa rămâne, cum am vorbit. Aia e. Nu mă iau, bă, de el aiurea. El e de vină. L-a întrebat ieri un tovarăș dacă s-ar bate cu mine și el a zis că de ce să se mai bată, că m-a bătut deja. Când m-a bătut, bă, el pă mine? Nu m-a bătut și nici n-o să mă bată! Da’ acum îi dau ocazia să și-o ia.

Patru fete cu aer de studente umplu cu râsete troleibuzul oprit în stație la Armenească.

Bruneta cu ochelari tresare:

– Uite-l pe Ștefan Bănică!

Celelalte întorc capul și-ntreabă la unison: „Unde?”.

– Acolo, pe stâlp! E afișul de la concert.

– Aaaa…. 

– Ce frumos e… băiatul lui!

– Da, are ochii ăia verzi…

– Chiar, cum îl cheamă, c-am uitat?

– Radu.

Bruneta fără ochelari caută în telefon:

– Haha, îi dădusem deja follow pe Insta!

Blonda intervine:

– Dă-mi, măi, și mie să văd cum arată!

– Ia! Zi și tu, nu e frumos?

– Mda… E mai frumos taică-su!

🚌 O blondă firavă, dar cu ton foarte hotărât, încearcă să stabilească, din mersul autobuzului, meniul zilei. Firește, la telefon:

– Ce să-ți iau? Am întrebat „Ce să-ți iau?”. „Nu știu”? Bine, o să-ți iau o hârtie pe care o să scriu „Nu știu”. Da’ mă gândeam că poate și mănânci ceva azi… Iar cartofi prăjiți?! Cartofi nu-ți mai iau! Daaa, siiigur, „de data asta nu se pune”! Normal că n-o să se pună, fiindcă nu-ți iau. Hai, c-ai reușit să mă enervezi din nou!

Nota N365.ro – Mai mult Cronici STB, mai jos:

 

Cookies