Sute de urgențe pentru serviciul de Ambulanță București în noaptea de Revelion. Cum este situația față de anul trecut

01 ian. 2022
439 Afișari
Sute de urgențe pentru serviciul de Ambulanță București în noaptea de Revelion. Cum este situația față de anul trecut
Sute de urgențe pentru serviciul de Ambulanță București în noaptea de Revelion. Cum este situația față de anul trecut. Sursa foto: Unsplash

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a avut parte de o noapte lungă cu ocazia Revelionului. Sute de locuitori din Capitală au avut nevoie de ajutor de urgență, fiind înregistrate cu aproximativ 10 procente mai puține solicitări față de Revelionul precedent.

Angajații Serviciului de Ambulanță București-Ilfov au petrecut noaptea de Revelion la muncă, departe de cei dragi, pentru a se asigura că urgențele bucureștenilor sunt rezolvate și în Noaptea dintre Ani.

Urgențe în noaptea de Revelion. „S-a muncit mult, ca în fiecare noapte de altfel”

Potrivit managerului general al SABIF, Alis Grasu, deși numărul persoanelor care au solicitat intervenția echipajelor de urgență a fost ridicat, acest lucru se întâmplă în aproape fiecare noapte din an.

„Noaptea de la cumpăna dintre ani a fost o noapte obișnuită la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. S-a muncit mult, ca în fiecare noapte de altfel.”, a declarat Alis Grasu potrivit Realitatea.

Astfel, nu mai puțin de 491 de bucureșteni au solicitat o ambulanță în noaptea de Revelion. Din totalul de urgențe, 367 au fost coduri roșii, respectiv galbene. Mai mult, 113 persoane au avut nevoie de deplasarea ambulanței la domiciliu în vederea efectuării de consultații de urgență.

De asemenea, ambulanțierii SABIF au întâlnit și 11 cazuri în care persoanele au cerut recoltarea de probe biologice în vederea efectuării testului RT-PCR. Totodată, 46 de cazuri din total au reprezentat urgențe legate de COVID-19: fie persoane care au solicitat consultații pe baza unor suspiciuni, fie persoane diagnosticate ce au rămas la domiciliu și starea li s-a agravat. Au existat și 86 de persoane care au cerut serviciile ambulanței din cauza problemelor digestive.

Potrivit managerului general al SABIF, numărul solicitărilor cu ocazia Revelionului din acest an este cu 10 procente mai scăzut față de anul trecut.

Surprinzător este faptul că nu au fost raportate cazuri de persoane care au fost rănite de artificii, petarde sau alte materiale pirotehnice.

Nu în ultimul rând, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, a explicat faptul că astăzi, 1 ianuarie, se așteaptă la un număr mai mare de solicitări, asemenea anilor trecuți.

Citiți și: Bucureștiul, într-un top al orașelor europene subestimate, mai frumos decât se spune