Sute de tone de gunoaie au fost strânse de pe Drumul Poiana Pietrei din Sectorul 1, cu ocazia „Zilei de Curățenie Națională”. Voluntarii „Let’s Do It, Romania!” au contribuit la această acțiune care s-a desfășurat în weekend.
Primăria Sectorului 1 a transmis, pe Facebook, că s-a făcut curățenie pe Drumul Poiana Pietrei, susținând astfel inițiativa „Let’s Do It, Romania!” care s-a desfășurat în acest weekend.
În această zonă sunt aruncate diverse deșeuri, iar amenzile date mai multor persoane nu au reușit să oprească acest fenomen:
Este o zonă în care, de-a lungul timpului, s-au format depozite necontrolate de deșeuri, erau aruncate de-a valma resturi de construcții de la șantiere, vechituri, electrocasnice stricate, cauciucuri uzate etc.
Am dat frecvent amenzi mai multor persoane că aruncă astfel de gunoaie, dar lipsa de educație și de nepăsare față de sănătatea noastră sunt greu de combătut.
Compartimentul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 1 s-a ocupat de transportul a aproximativ 370 de tone de deșeuri în urma acțiunii de curățenie desfășurate pe Drumul Poiana Pietrei.
Locuitorii pot face sesizări apelând Telefonul Cetățeanului la numărul de telefon 021.9540, disponibil 24/7.
În cazul în care nu știi ce să faci cu obiectele pe care nu le-ai mai folosit de mult timp de prin șifoniere, de pe dulapuri sau de prin balcoane și garaje, le poți oferi o a doua viață donându-le. Fie că e vorba de haine, mobilă, electrocasnice, acestea pot fi donate altcuiva pe, desigur, rețelele de socializare.
De exemplu, există, mai nou, grupuri virtuale în care poți dona orice. Unul dintre acestea este „free Cycle București”.
Bucureștenii descriu obiectele, le fotografiază, le postează și le oferă oricui ar putea avea nevoie de ele.
„Freecycling” – „reciclare gratuită” este un concept foarte simplu și tot mai popular, mai ales în comunitățile virtuale. Este felul în care oamenii combat risipa, una dintre cele mai mari probleme ale societății moderne.
Risipa, în special în țările dezvoltate, se aruncă cam orice, de la mâncare, electrocasnice, îmbrăcăminte și încălțăminte până la mobilier.
Potrivit The World Count, numai în 2023, omenirea a produs aproape 1 miliard și jumătate de tone de gunoi.
Te-ar mai putea interesa și: