Sute de stații STB vor fi dotate cu panouri care afișează programul în timp real. „Bucureștenii vor ști în cât timp vine tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul”

01 feb. 2023
1989 Afișari
Sute de stații STB vor fi dotate cu panouri care afișează programul în timp real. „Bucureștenii vor ști în cât timp vine tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul”
Sute de stații STB vor fi dotate cu panouri care afișează programul în timp real. „Bucureștenii vor ști în cât timp vine tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul”. Sursa foto: Facebook - Societatea de Transport București - STB SA

Stațiile pentru transportul public vor fi modernizate pe întreaga rază a Municipiului București. Sunt vizate 968 de stații STB unde se vor instala panouri digitale ce vor afișa, în timp real, programul mijloacelor de transport în comun.

Panouri ce afișează programul în timp real pentru sute de stații STB

Locuitorii Capitalei vor beneficia de stații de tramvai, troleibuz sau autobuz modernizate cu sisteme de afișaj al programelor de circulație al vehiculelor. Liderul acestui amplu proiect de infrastructură este Primăria Municipiului București.

Primăria Sectorului 2 anunță pe pagina sa de Facebook că acest proiect vine și în sprijinul persoanelor cu dizabilități, având în vedere că informațiile vor fi disponibile atât vizual, cât și audio.

Astfel, prin aprobarea proiectului, se vor face investiții în:

  • panouri digitale cu sisteme de susținere,
  • software de management al panourilor digitale,
  • componente de software pentru conectarea sistemului finanțat la bazele de date existente.

PMB își dorește o implementare uniformă a proiectului „Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea București-Ilfov – Informarea călătorilor în stațiile de transport public” la nivelul tuturor Sectoarelor. Astfel că, municipalitatea va încheia un acord de parteneriat cu toate primăriile de sector, transmite PS2.

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene prin PNRR. Acesta va avea o valoare totală de circa 17,7 mil. euro (fără TVA). De asemenea, primăriile de sector ce vor implementa proiectul vor contribui cu cel mult 1 milion de euro fiecare.

PS2 declară că prin acest proiect își dorește digitalizarea serviciilor de informare pentru călători din sutele de stații STB. De asemenea, un alt scop al proiectului este sporirea actractivității sistemului de transport public.

Proiectul prevede și adaptarea sistemului de transport public la nevoile persoanelor cu dizabilități, având în vedere dotarea acestora cu panouri digitale ce vor avea sisteme audio.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies