ÎN BUCUREȘTI

Sute de șoferi circulă fără permis în București. Numărul lor este în creștere, la fel ca îngrijorarea poliției

Cazul unui bărbat care a fugit de poliție, în weekend București, pentru că nu avea permis de conducere a atras atenția cu privire la un fenomen aflat în creștere în România. Anul trecut, doar pe străzile Capitalei au fost prinși 500 de șoferi fără permis auto. 

Datele arată că tot mai mulți români se urcă la volan fără să aibă și permis de conducere.

Fenomenul românilor în această situație a crescut de la un an la altul. În anul 2018, 545 de persoane au condus deși nu aveau un permis de conducere. Numărul lor a crescut în 2019 cu 73. Ceva mai puțini au fost depistați de polițiști în 2020, 466, însă trebuie să ținem cont că a fost an de pandemie, cu restricții în special de circulație.

Sunt și persoane care refuză să accepte că au fost prinse de poliție fără permis, așa cum a fost un tânăr de 35 de ani, prins în week-end. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Codul penal stabilește pedeapsa închisorii de la 1 la 5 ani în cazul în care un conducător auto conduce fără a poseda permis de conducere”, a transmis Claudiu Costea, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră.

„O persoană care se urcă la volan fără să posede permis de conducere care nu a făcut nici măcar o oră de șofat este complet neexperimentată, este un adevărat pericol. Comportamentul lor este asemănător cu al celor aflați sub influența unor substanțe. Fac lucruri ireale, nu respectă reguli, pare că găsesc soluții spontane la anumite probleme. E clar că au școala vieții, nu școala de șoferi”, a explicat Emil Gătej, specialist în siguranță rutieră pentru digi24.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button