ÎN BUCUREȘTI

Proteste în București, în Piața Victoriei și la Universitate. Cele două mitinguri s-au unit, trafic blocat | VIDEO UPDATE

Două proteste au loc sâmbătă în București. Sute de persoane s-au strâns deja sâmbătă după amiază la protestul din Piața Victoriei. Autocare cu protestatari din toată țara opresc în Piața Constituției, ca apoi lumea să plece pe jos spre Universitate unde are loc al doilea miting. Nimeni dintre cei prezenți nu poartă mască.

UPDATE 2:

În jurul orei 20, vreo 8.000 de persoane protestează în Piața Victoriei față de măsurile antiCOVID, certificatul verde, guvernul Cîțu și președintele Iohannis. Se strigă „Libertate fără certificate”.

UPDATE 1:

Traficul este blocat pe bulevardul Nicolae Bălcescu de la Universitate. Cele două grupuri de protestatari, de la Victoriei și Universitate, s-au unit după un marș prin oraș.

Fotograful bucureștean Dan Mihai Bălănescu a surprins grupurile de oameni de sus, de pe Intercontinental. George Simion a postat de asemenea clipuri video pe pagina sa de Facebook.

Proteste Universitate. Sursă foto: Dan Mihai Bălănescu

Știre inițială:

Protestul anunțat încă de zilele trecute de partidul AUR începe să capete formă la Universitate. De asemenea, sute de oameni s-au strâns deja în Piața Victoriei pentru un alt miting. Mai mult, numeroase autocare cu oameni din toată țara opresc în Piața Constituției. Apoi, oamenii își continuă drumul pe jos.

Două proteste, cu doleanțe similare, au loc sâmbătă în București

”Avem imunitate, fără paşpoarte”, ”Libertate”, ”Nu forţaţi, nu ne vaccinaţi” – strigă protestatarii la Victoriei care cer renunţarea la certificatul verde şi nu vor impunerea vacinării, susţinând că aceasta nu este o soluţie. Protestul este organizat de Asociaţia Calea Neamului, Asociaţia NEAMUNIT, Asociaţia Alianţa Părinţilor, Grupul Civic Starea de Libertate şi Grupul Civic Legitimă Apărare.

De la ora 17.00, în Piaţa Universităţii este programat protestul AUR, având aceleaşi revendicări.

Protestul antiguvernamental, organizat de AUR în frunte cu George Simion

Protestul antiguvernamental este organizat de AUR și oamenii militează împotriva restricțiilor COVID-19 și a certificatelor verzi. Mai mult, se pare că manifestanții nu poartă mască de protecție.

Protestul are loc sâmbătă, 2 octombrie, începând cu ora 17. Surprinzător, fix azi este ziua în care Bucureștiul a atins o rată de infectare record, de 8,28 cazuri la mie, alături de un record al infectărilor la nivel național, de 12.590, cu 1.400 de persoane la ATI.

Mitingul, promovat de Simion în ultima săptămână

Acțiunea de protest a fost amplu promovată de co-fondatorul AUR, George Simion. Protestul a fost promovat atât prin rețelele de socializare, în special pe Facebook, prin live-uri, cât și pe stradă, de la om la om.

Liderul partidului, George Simion, a mers weekendul trecut în Centrul Vechi din București, acolo unde a luat la pas terasele ca ca să-și promoveze protestul. Acestea le-a spus oamenilor că militează împotriva măsurilor luate în contextul pandemiei coronavirus din România. Mai mult, echipa lui George Simion a împărțit fluturași prin care au chemat lumea la protest în Piața Universității. Într-un final, acesta va avea loc în Piața Victoriei.

Simion a mai transmis mesaje live pe pagina sa de Facebook prin care atrăgea atenția că dacă la congresul PNL au participat 5.000 de oameni în interior, atunci și AUR poate să facă peste o săptămână un protest cu 5.000 de participanți la exterior.

În această seară vom afla noile măsuri ce ar urma să fie luate în București începând cu duminică, 3 octombrie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button