Sute de oameni la coadă la Policlinica Titan pentru analize gratuite

Sute de oameni la coadă la Policlinica Titan pentru analize gratuite

Sute de oameni au format o coadă uriașă, joi dimineață, la Policlinica Titan din București, sperând că vor reuși să-și facă investigații medicale gratuite.

Coada s-a întins pe mai multe sute de metri, din nevoia de a păstra, cât de cât, distanțarea impusă de reglementările în vigoare, potrivit imaginilor postate în mediul online și difuzate de Realitatea Plus.

Situația nu este nouă pentru că, de ani de zile, la început de lună, numeroși pacienți, în general vârstnici, formează cozi în fața laboratoarelor și policlinicilor, cu speranța că vor reuși să-și facă setul de analize și investigații gratuite la care au dreptul, în calitate de asigurați.

Sute de oameni la coadă la Policlinica Titan

Scenele readuc în atenție proasta funcționare a sistemului de compensare gestionat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Situația decontărilor s-a agravat în 2020, pe fondul crizei COVID. Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, gestionat de CNAS, a înregistrat un deficit de circa 350 de milioane de lei, în ciuda faptului că a primit cele mai mari subvenții din ultimii 7 ani, potrvit unei analize economica.net.

Începând cu data de 1 aprilie 2021, medicamentele prescrise pot fi ridicate de la orice farmacie din ţară, indiferent dacă aceasta se află sau nu în relaţie contractuală cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care este şi medicul prescriptor.