O sută de oameni au căzut morți în fața statuii lui Carol I. Flash-mob inedit, în București VIDEO

de:
28 iun. 2013
0 Afișari
O sută de oameni au căzut morți în fața statuii lui Carol I. Flash-mob inedit, în București VIDEO

Evenimentul a avut loc, vineri, 28 iunie, la ora 18:03, în dreptul statuii lui Carol 1 de pe Calea Victoriei (zona Piața Revoluției).

Flash-mobul a durat 5 minute, timp în care studenți de la Conservatorul bucureștean au interpretat o melodie funebră.

Evenimentul  a adus în atenție ziua de 28 iunie 1940: ocuparea teritoriilor Basarabiei, nordului Bucovinei şi Tinutului Herţei de către sovietici. Participanții au fost îmbrăcați în negru, „ca semn de doliu față de sutele de mii de morți din aceste provincii românești”,  după explicația lor.

La finalul flash-mobului, fiecare dintre participanți s-au deplasat în părți diferite ale Bucureștiului, în vederea strângerii de semnături pentru o lege care, spun ei, ar aduce Basarabia acasă. „Inițiatorilor le sunt necesare 100 000 de semnături pentru a introduce în Parlament o inițiativă legislativă cetățenească. Până în prezent au reușit să strângă 70 000 de semnături„, se precizează în comunicatul trimis de organizatori.

Evenimentul este organizat de Platforma Civică ACŢIUNEA 2012, o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România.

Cookies