Sute de nevăzători protestează în Piața Victoriei

de:
05 mart. 2013
1 Afișari
Sute de nevăzători protestează în Piața Victoriei

Aproximativ 300 de membri ai Asociației Nevăzătorilor isi cer drepturile marți în fața Muzeului Antipa. Acestia spun ca sunt discriminati si au nemultumiri generate de modul in care sunt gestionate problemele persoanelor cu dizabilitati la nivelul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, cu precadere in cadrul Directiei pentru Protectia Persoanelor cu Handicap.

În plus, nevăzătorii doresc ca toate programele de la televizor sa fie traduse intr-un limbaj pe care sa-l inteleaga si ei.

Totodata reprezentantii organizatiilor negruvernamentale prezente la miting au solicitat o intalnire cu premierul pentru a sustine urmatoarele revendicari:

  • Indexarea indemnizatiei lunare de handicap ramasa neactualizata, din anul 2008, fata de cresterea costului vietii.
  • Depistarea și eliminarea din sistemul de asigurări sociale speciale a marelui număr de false persoane incadrate in grad de handicap.
  • Se militează, pentru aplicarea imediată a altor drepturi fundamentale ale omului afectat de diverse dizabilități: accesibilitate pentru toți, drepturi pentru adulții cu autism și pentru victimele unor boli rare.
  • Implementarea de urgență în țara noastră a prevederilor Convenției ONU, privind drepturile persoanelor cu dizabilități, ratificată  in Romania prin Legea 221/2010.

Acestia vor ramane in fata muzeului Antipa pana la ora 14:00 dețin autorizație pentru protest eliberată de Primăria Capitalei. 

Cookies