Sute de milioane de euro pentru stadioanele din București care încă nu sunt deschise publicului. N-au fost gata pentru EURO 2020, nu sunt folosite nici acum

04 nov. 2021
172 Afișari
Sute de milioane de euro pentru stadioanele din București care încă nu sunt deschise publicului. N-au fost gata pentru EURO 2020, nu sunt folosite nici acum
Sute de milioane de euro pentru stadioanele din București care încă nu sunt deschise publicului. N-au fost gata pentru EURO 2020, nu sunt folosite nici acum sursa foto: Digi Sport

Sute de milioane de euro au fost folosite pentru a reconstrui mai multe stadioane din București. Ele n-au fost gata nici pentru EURO 2020, și încă nu sunt deschise publicului larg nici măcar acum. Majoritatea partidelor din Capitală se joacă în continuare pe Arena Națională.

Vreo 172 de milioane de euro, cu mult mai mult decât era calculat inițial, au fost investite în stadioanele Rapid, Steaua și Arcul de Triumf în București, însă ele nu produc în prezent niciun ban din care să își scoată investiția.

În vara anului 2020 trebuia să ia startul EURO 2020, iar Bucureștiul găzduia patru meciuri, însă a venit pandemia și s-a amânat pentru anul viitor. Nici măcar până în 2021 țara noastră nu a putut să fie gata cu promisiunea privind stadioanele făcută de Guvernul României.

Sute de milioane de euro pentru stadioanele Capitalei

Inițial, trebuiau dați bani pentru pentru reconstruirea a patru stadioane din Capitală, însă stadionul Dinamo a fost lăsat de izbeliște. Astfel, restul banilor și chiar cu surplus generos, s-au dus în cele trei stadioane rămase, Rapid și Arcul de Triumf (încă nefuncționale) au înghițit 77 de milioane de euro, iar Steaua a costat vreo 95 de milioane de euro, scrie Digi Sport.

Costul total a ajuns la 171.525.780 de milioane de euro, asta după ce bugetul inițial a fost suplimentat cu 50 de milioane de euro. De asemenea, pe parcurs au fost aprobate şi alte sume, unele serioase, cum ar fi 350.000 de euro pentru jocul de lumini de pe Giulești.

EURO 2020 a trecut, stadioanele încă nu sunt folosite

Cu tot cu amânarea EURO 2020, stadioanele nu sunt date în folosință nici acum. Stadionul Steaua este teoretic gata cu totul, însă acolo au acces decât echipele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, iar acestea nu plătesc nicio chirie pentru spațiul respectiv.

Arcul de Triumf încă nu este în circuit, iar motivele par a fi mai multe politice decât legislative, iar Stadionul Rapid încă nu a fost predat beneficiarului. De asemenea, încă nu are toate autorizațiile ISU, iar acelea după cum știți durează la orice.

Stadionul Steaua

Stadion Steaua a costat 94.672.020 milioane de euro și are o capacitate de 31.254 de locuri.

Rapid Arena

Rapid Arena a costat 39.499.366 milioane de euro și are 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii lor).

Stadion Arcul de Triumf

Stadion Arcul de Triumf a costat vreo 36.926.880 milioane de euro și are o capacitate de 8.207 locuri.

Cookies