Sute de mii de români caută AUR pe internet de aseară-ncoace

07 dec. 2020
84 Afișari
Sute de mii de români caută AUR pe internet de aseară-ncoace
Alianța pentru Unirea Românilor a reprezentat surpriza categorică a acestor alegeri

Mulți au aflat că există AUR, un partid care întră, în Parlament abia după închiderea urnelor. Alianța pentru Unirea Românilor este, categoric, surpriza acestor alegeri parlamentare, adunând peste 449.000 de voturi.

În funcție de bula în care te afli, este posibil să nici nu fi știut de existența acestui partid, care a reușit printr-o campanie amplă pe Facebook și un discurs considerat naționalist să strângă un număr impresionant de voturi.

În Diaspora, spre exemplu, AUR s-a clasat pe locul al treilea, imediat după USR și PNL, cu peste 25% din voturi. Mai mult, partidul condus de George Simion a adunat cele mai multe voturi în Italia și s-a situat doar în spatele USR PLUS în țări precum Spania și Franța. La nivel național, aceștia au fost votați de peste 8,6% dintre alegătorii care s-au prezentat la aceste alegeri.

Surpriza rezultatelor exit poll-urilor de la ora 21 a fost uriașă, fapt care s-a reflectat în căutările care au urmat instantaneu pe Google. AUR ocupă locul 2 în trending pe Google în acest moment. Peste 200.000 de români au căutat informații despre noul partid din Parlament. „Minutul de aur” al căutărilor a fost atins la ora 21:12.

AUR ocupă locul 2 în tendințele de căutare ale românilor
AUR ocupă locul 2 în tendințele de căutare ale românilor, cu peste 200.000 de căutări
Grafic cu trendurile de căutare ale AUR
Apogeul căutărilor despre partidul lui George Simion a fost la ora 21:12

La ora aceasta (luni, 7 decembrie, ora 16:00), după numărarea a aproape 99% din voturi, AUR este pe locul 4, cu 8.88% din voturi.

Cookies