Sute de mii de doze de Pfizer și AstraZeneca ajung azi în România

24 mai 2021
70 Afișari
Sute de mii de doze de Pfizer și AstraZeneca ajung azi în România

Sute de mii de doze de Pfizer și AstraZeneca ajung azi în România. Mai exact, 698.490 doze de vaccin Pfizer și 108.000 doze de vaccin Vaxzevria, produs de AstraZeneca.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că sute de mii de doze de Pfizer și AstraZeneca ajung azi în România.

România va primi, luni, o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 698.490 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, mai arată CNCAV, într-un comunicat de presă.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 231.660 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 60.840 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 99.450 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 60.840 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 81.900 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 93.600 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 7.214.669 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 5.847.392 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, mai indică sursa citată.

108.000 doze de AstraZeneca ajung în țară

De asemenea, 108.000 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge luni la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Referitor la dozele de Vaxzevria, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman, mai arată CNCAV, într-un comunicat de presă.

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.330.880 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 743.956 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Cookies