Sute de mii de bucureșteni au rămas din nou fără apă caldă încă de luni. Termoenergetica a venit cu noi precizări

01 sept. 2021
293 Afișari
Sute de mii de bucureșteni au rămas din nou fără apă caldă încă de luni. Termoenergetica a venit cu noi precizări
Sute de mii de bucureșteni au rămas din nou fără apă caldă încă de luni. Termoenergetica a venit cu noi precizări

Sute de mii de bucureșteni au rămas din nou fără apă caldă încă de luni în sectoarele 3, 4 și 5. Compania Termoenergetica București a venit recent cu noi precizări privind această situație care ar trebui să fie remediată până vineri dimineața.

Sute de mii de bucureșteni au rămas în aceste zile fără apă caldă din cauza unei avarii la una dintre principalele magistrale de livrare a agentului termic în Capitală. Totuși, problemele ar trebui rezolvate până vineri dimineața, cel puțin aceasta este promisiunea făcută de companie. Rămâne să vedem dacă acest lucru se va întâmpla.

Trei sectoare din București au rămas fără apă caldă încă de luni seară

Sute de mii de bucureșțeni din 3 sectoare ale Capitalei, 3, 4 și 5, au rămas încă de luni noapte fără apă caldă, din cauza unei avarii serioase la o magistrală importantă. Astfel, Magistrala 3 Sud din București, care alimentează 1181 de blocuri și case din cele trei sectoare nu este disponibilă în prezent, intrând în reparații. Acestea vor dura cel puțin până vineri dimineață la ora 8. Până atunci nimeni nu va avea apă caldă, asta dacă nu deține o centrală proprie.

Promisiunea Termoenergetica și a lui Nicușor Dan pentru bucureșteni

Compania „Termoenergetica” promite că va încerca să remedieze situația apăruta la Magistrala 3 până vineri dimineață. Mai mult, primarul Nicușor Dan a anunțat încă de marți că a încheiat licitațiile pentru reabilitarea a 40 de kilometri de rețea de conducte de termoficare. Primăria abia a finalizat licitațiile pentru încă 40 de kilometri împărțiți în 4 loturi.

„Imediat ce terminăm această achiziție și tragem învățămintele o să începem achiziția pentru cei 210 km în mare parte din bani europeni”, a spus Nicușor Dan.

De asemenea, Directorul Teroenergetica, Claudia Crețu, spune că monitorizează lucrările din 10 șantiere deschise peste tot în Capitală. Echipe de zeci de angajați lucrează în aceste momente la Magistrala 3 pentru a rezolva cât mai rapid situația apărută.

„Echipele sunt mobilizate, se verifică în teren, acolo unde sunt spărturi se repara astfel încât parametrii să fie din ce în ce mai buni. La intrarea în CET, țevile sunt groase, așa cum de la inimă pornesc artere, tot așa este și sistemul nostru și încercăm să rezolvăm până în iarnă aceste puncte critice”, a transmis Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, pentru stirileprotv.ro.

Apa caldă a trebuit scoasă din conducta de mari dimensiuni

Înainte să se apuce de reparațiile propriu-zise, angajații Termoenergetica au fost nevoiți să scoată toată apă din Magistrala 3 sud și vorbim de un volum imens de apă. În prezent se lucrează cu 14 motopompe amplasate în mai multe locuri din Capitală.

Conform autorităților, Capitala este încălzită în prezent cu șase centrale termoelectrice, iar apa este pompată într-o rețea de 4 mii de kilometri de țevi cele mai multe, vechi de peste 60 de ani. Anul trecut s-au înlocuit doar 20 de kilometri din rețea însă marile lucrări încă nu au început. Contractul propus de PMB are o valoare de 300 de milioane de euro, iar lucrările se vor întinde pe mai mulți ani. Se pare că în ultimele zile au crescut vânzările la boilerele electrice.

Cookies