Sute de kilograme de pește și fructe de mare se pregătesc în weekend în București, la Festivalul Pescăresc de la Kiseleff

23 mart. 2024
24562 Afișari
Sute de kilograme de pește și fructe de mare se pregătesc în weekend în București, la Festivalul Pescăresc de la Kiseleff
Sute de kilograme de pește și fructe de mare se pregătesc în weekend în București, la Festivalul Pescăresc de la Kiseleff. Sursa foto: Facebook/ Autentic Events

Bucureștenii sunt așteptați în acest weekend, dar și luni, la Festivalul Pescăresc de pe Bd. Kiseleff. Organizatorii anunță că sute de kilograme de pește și fructe de mare sunt pregătite de bucătari din toate colțurile țării.

Luni, pe 25 martie, este Buna Vestire, iar credincioșii au dezlegare la pește.

Festivalul Pescăresc, pe Bd. Kiseleff din București

Festivalul Pescăresc din București a început de vineri, 22 martie și ține până luni inclusiv, 25 martie, când este Buna Vestire.

Gurmanzii trebuie să știe că sute de kilograme de pește și fructe de mare sunt pregătite în cele mai ingenioase feluri de către maeștri bucătari din toată România: de la scrumbie, hering, calcan, macrou, păstrăv, doradă, biban, crap novac, crap de dunăre, caras, somn, nisetru, biban roșu până la somon, scoici și fructe de mare, bucureștenii vor avea ocazia să descopere arome și texturi delicioase.

Evenimentul are loc în Alveola Kiseleff din Sectorul 1, iar vizitatorii sunt așteptați aici până la ora 22:00, zilnic.

Suntem extrem de încântați să anunțăm prezența bucatarului 👨🏼‍🍳Ovidiu Țigănuș – Bărbosu! 🍽️ Cunoscut drept un adevărat „creator de clipuri video” culinare, Bărbosu va aduce în fața voastră preparate tradiționale din pește și fructe de mare, într-un show de neuitat!, transmit organizatorii.

„Vedetele” evenimentului

De aici nu lipsesc saramura de crap, storceagul pescăresc, păstrăvul și crapul la proțap, vinegreta din păstrăv, mititeii sau chifteluțele din pește, sărmăluțele pescărești, plăcintele cu pește, crochetele și chifteluțele de hamsii și scoici, cabanoșii și mici din somon.

Bineînțeles că prezentă este și ciorba de pește lipovenească. Proaspăt, afumat sau marinat, prăjit, la grătar sau pe plită, cu mămăliguță și usturoi sau cu lămâie, în plăcinte, crochete sau sărmăluțe, peștele face senzație la Festivalul Pescăresc din București, promit organizatorii.

Aici sunt și activități:

  • Ateliere de creație pentru cei mici, pictură, facepainting;
  • Concurs – pregatește cel mai delicios borș pescăresc;
  • Show-uri culinare spectaculoase în fiecare zi a festivalului cu Bărbosu’ (Ovidiu Țigănuș);
  • Momente artistice;
  • Degustări și povești pescărești, și multe altele.

Te-ar mai putea interesa și: Weekend cu restricții de circulație în București. În oraș au loc o adunare publică, o procesiune religioasă și un maraton, iar șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență

Cookies