Sute de câini din Sectorul 2 vor fi sterilizați gratuit. „Primul venit, primul servit!”

17 mai 2023
107 Afișari
Sute de câini din Sectorul 2 vor fi sterilizați gratuit.
Sute de câini din Sectorul 2 vor fi sterilizați gratuit. "Primul venit, primul servit!". Sursa foto: Pexels

PS2 a anunțat că sute de câini de rasă comună din Sectorul 2, cu sau fără stăpân, vor fi sterilizați gratuit. O campanie de informare se va desfășura pentru a înștiința locuitorii cu privire la posibilitatea sterilizării și microcipării animalelor.

500 de câini din Sectorul 2 vor fi sterilizați gratuit

Primăria Sectorului 2 va desfășura un program de sterilizare gratuită a 500 de câini de rasă comună, cu sau fără stăpân, de pe raza sectorului. Bugetul alocat pentru acest proiect este de 245.000 de lei. Sterilizările vor funcționa după principiul „primul venit, primul servit”, a anunțat PS2 printr-un comunicat de presă.

Prin derularea acestui program, instituția își propune să stopeze înmulțirea necontrolată a câinilor de rasă comună, să prevină abandonul animalelor și posibilele atacuri ale câinilor agresivi.

Programul de sterilizări gratuite se va desfășura până la sfârșitul acestui an, fiind format din două componente:

  • o campanie de informare a locuitorilor din Sectorul 2,
  • asigurarea de servicii de identificare, înregistrare și sterilizare a acestor animale de rasă comună care aparțin cetățenilor din Sectorul 2.

Prin campania de informare, locuitorii din Sectorul 2 vor fi înștiințați cu privire la posibilitatea microcipării și sterilizării gratuite a câinilor de rasă comună.

Componenta sanitară veterinară a programului se referă la identificare, înregistrarea și sterilizarea gratuită a 500 de câini de rasă comună, cu sau fără stăpân, din Sectorul 2. Această acțiune va fi realizată printr-o achiziție publică de servicii medicale veterinare:

  • 400 de lei/animal pentru sterilizarea femelelor,
  • 350 de lei/animal pentru sterilizarea masculilor,
  • 50 de lei/animal pentru înscrierea în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS).

Prin campania de informare se urmărește:

  • responsabilizarea proprietarilor de câini,
  • limitarea înmulțirii necontrolate a populației canine,
  • asigurarea unui mediu de viață sănătos și sigur în Sectorul 2,
  • identificarea proprietarilor în cazul în care se iscă incidente produse de câini,
  • limitarea răspândirii necontrolate a bolilor care pot fi transmise și la om.

De asemenea, proprietarii de câini au obligativitatea să declare și să își înregistreze animalele în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS).

Proiectul de hotărâre referitor la programul de sterilizări gratuite a fost aprobat în ultima ședință a Consiliului Local, de pe data de 15 mai 2023. În perioada imediat următoare vor fi achiziționate serviciile necesare demarării programului.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies