Sute de câini au fost ridicați de pe străzile din București de la începutul anului. ASPA continuă campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân

19 aug. 2023
296 Afișari
Sute de câini au fost ridicați de pe străzile din București de la începutul anului. ASPA continuă campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân
Sute de câini au fost ridicați de pe străzile din București de la începutul anului. ASPA continuă campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân | Sursa foto: Facebook - Primăria Municipiului București

Sute de pui de căței au fost capturați de pe străzile din București în ultimele 7 luni. Primăria Municipiului București anunță, cu această ocazie, că campania de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună cu deținător continuă în următoarea perioadă.

Aproape 500 de câini au fost capturați de pe străzile din București

În perioada ianuarie – iulie 2023, echipajele ASPA au capturat aproximativ 500 de pui de câine de pe străzile din București, anunță Primăria Capitalei pe Facebook.

Cel mai des, aceștia au fost găsiți în următoarele zone:

  • case de la periferie,
  • cartiere nou construite,
  • șantiere,
  • zone de depozite,
  • societăți comerciale.

Numărul mare de capturări arată că încă sunt multe femele nesterilizate pe care unii cetățeni aleg fie să le abandoneze împreună cu puii lor, fie să renunțe doar la pui.

Primăria Capitalei reamintește că, pentru prevenirea abandonului cățeilor, ASPA are în derulare o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună cu stăpân.

Totodată, o campanie de informare și control se desfășoară în toate sectoarele din Capitală, alături de Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.

Sterilizările gratuite sunt realizate cu ajutorul a trei clinici veterinare mobile. În luna august, vor staționa în sectoarele 2, 3 și 5 în următoarele locații:

  • Sectorul 2 – Clinica veterinară mobilă Sache Vet Clinic, la Școala Gimnazială nr. 32;
  • Sectorul 3 – Clinica veterinară mobilă Green Vet, pe strada Cezar Bolliac nr. 12;
  • Sectorul 5 – Clinica veterinară mobilă Hands and Paws Vet la Şcoala Gimnazială „George Călinescu”.

Programările se pot face la numărul de telefon 0743.204.942, de luni până vineri, între orele 09:00-16:00.

De asemenea, se asigură gratuit sterilizarea, microciparea şi înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS), tratamentul postoperator și carnetul de sănătate.

Sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie prin lege. Amenzile pentru nemicrocipare și nesterilizare sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies