Sute de bucureșteni îi cer lui Nicușor Dan să nu mai aprobe evenimente în parcurile din București. Există și petiție, creată după ce festivalul Nostalgia a închis Parcul Izvor

28 iun. 2022
1121 Afișari
Sute de bucureșteni îi cer lui Nicușor Dan să nu mai aprobe evenimente în parcurile din București. Există și petiție, creată după ce festivalul Nostalgia a închis Parcul Izvor
Sute de bucureșteni îi cer lui Nicușor Dan să nu mai aprobe evenimente în parcurile din București. Există și petiție, creată după ce festivalul Nostalgia a închis Parcul Izvor | Sursă foto: Facebook-Nostalgia Retro/Disco/Future

Sute de bucureșteni au semnat o petiție prin care îi cer primarului general al Municipiului București, Nicușor Dan, să nu mai aprobe organizarea de festivaluri precum Nostalgia sau alte evenimente asemănătoare, în parcuri și pe spațiile verzi din oraș.

Petiție împotriva festivalurilor organizate în parcuri și spații verzi

Câteva sute de bucureșteni, sunt deranjați de evenimentele ce se organizare în parcurile și spațiile verzi din oraș. Din această cauză au făcut o petiție ce i-se adresează primarului general Nicușor Dan.

Oamenii îi cer edilului să nu mai permită organizarea acestora, deoarece parcurile sunt grav afectate, uneori chiar distruse de oamenii ce calcă iarba, de scenele amplasate pe spațiul verde și de mizeria ce rămâne în urmă.

În perioada 24-26 iunie 2022, în Parcul Izvor din centrul Capitalei a avut loc festivalul Nostalgia. La acesta au participat mii de oameni din București și nu numai. Evenimentul a beneficiat de aprobarea Primăriei Municipiului București. 

Cu toate că evenimentul a ținut doar un weekend, Parcul Izvor a fost închis încă din data de 13 iunie și va rămâne așa până la momentul la care organizatorii își vor ridica construcțiile și utilajele de aici.

Cererile adresate lui Nicușor Dan prin intermediul acestei petiție sunt următoarele:

  • Să fie demise din funcție persoanelor de la departamentele de mediu și de parcuri din PMB ce au avizat desfășurarea evenimentului în parc.
  • Să nu mai fie autorizate, de către Primăria Municipiului București, astfel de evenimente ce deteriorează parcurile

„Parcurile trebuie să rămână spații unde oamenii să se bucure de vegetație și liniște”

Conform petiției, nu este prima dată când astfel de evenimente sunt organizate pe spațiile verzi, creând poluare fonică și deteriorând zonele respective.

Pentru festivalul Nostalgia, întreg Parcul Izvor din București a fost închis. În cadrul evenimentului au fost create 5 „cartiere”, fiecare având scenă proprie amenajată pe spațiul verde. Parcul a devenit astfel un șantier prin de mașini și de utilaje care au circulat pe iarba și pe alei.

Parcurile ar trebui să rămână spații în care oamenii se pot bucura de vegetație și liniște, iar natura să fie protejată, nu agresată dramatic cum o fac astfel de evenimente, mai scrie în petiție.

Până la acest moment petiția a fost semnată de 458 de persoane, iar numărul acestora pare să crească cu fiecare minut. Cei ce doresc să o semneze, pot accesa ACEST link.

Cookies