Sute de bucureșteni din S2 au fost amendați, în ultimele zile, pentru că au parcat pe trotuar sau pe trecere. Buni de plată sunt și cei prinși că aruncă chiștoace

10 feb. 2023
23157 Afișari
Sute de bucureșteni din S2 au fost amendați, în ultimele zile, pentru că au parcat pe trotuar sau pe trecere. Buni de plată sunt și cei prinși că aruncă chiștoace
Sute de bucureșteni din S2 au fost amendați, în ultimele zile, pentru că au parcat pe trotuar sau pe trecere. Buni de plată sunt și cei prinși că aruncă chiștoace

Poliția Locală Sector 2 anunță că. în perioada 3-9 februarie 2023, a dat 607 amenzi în valoare totală de 603.000 de lei. Parcările în locuri nepermise, comerțul ambulant și aruncarea gunoiului în spații publice au fost doar câteva nereguli sesizate de autorități și amendate, conform legii.

Later edit: Mulțumim cetățenilor care ne-au sesizat eroarea de nuanță legat de staționarea sau oprirea voluntară în locuri nepermise, în special pe trotuar. În realitate, amenzile au fost date pentru parcarea pe trotuare, indiferent ca s-a asigurat sau nu 1 metru pentru circulaţia pietonilor, a transmis, ulterior, Primăria Sectorului 2.

Știrea inițială

Poliția Locală Sector 2: Sute de amenzi pentru parcări ilegale

Cel mai mare număr de amenzi, ajungând la un număr total de 361, au fost date pentru parcările în locuri nepermise. Astfel că șoferii care au parcat mai ales pe trotuare, fără asigurarea că există cel puțin un metru pentru circulația pietonilor, dar și pe trecerile de pietoni, unde trebuie să existe o distanță de 25 de metri înainte și după acestea, au fost trași la răspundere.

Un alt caz în care conducătorii de autoturisme au fost amendați a fost parcarea vehiculelor în stațiile mijloacelor de transport public sau la mai puțin de 25 de metri de acestea, ignorând siguranța pietonilor.

Zonele unde se desfășoară diverse construcții au fost verificate pentru a depista eventuale nereguli. Astfel, pe terenul unei proprietăți private de pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, nr. 6D, a fost găsită o rampă de spălare a autovehiculelor construită ilegal.

Cel care a executat construcția a fost sancționat contravențional cu 1.000 de lei în conformitate cu prevederile art. 26 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții – modificată și completată ulterior.

Comerțul ambulant și aruncarea gunoiului au fost sancționate de Poliția Locală S2

De asemenea, au fost date 66 de amenzi, în valoare de 66.000 de lei, pentru comerțul ambulant practicat pe trotuare, transmite Primăria Sectorului 2 București pe pagina sa de Facebook.

Alte 106 amenzi în valoare de 57.900 de lei au fost date pentru expunerea mărfurilor de orice fel pe trotuare, căi de acces public, alei, parcuri sau în oricare alte spații decât cele amenajate și aprobate pentru comercializarea acestora.

Și bucureștenii care au aruncat mucuri de țigară sau alte gunoaie în spațiul public au fost amendați. Au fost surprinse 8 persoane, amenzile ajungând la o valoare totală de 3.500 de lei.

PS2 anunță continuarea controalelor pentru eliberarea spațiului public de mașini parcate ilegal. Autoritățile roagă șoferii să nu mai parcheze autovehiculele în locuri nepermise, în special pe trotuare, treceri de pietoni, stații STB, în dreptul școlilor sau a spitalelor.

De asemenea, fac apel și la înțelegerea comercianților pentru a vinde diversele mărfuri în spațiile special amenajate, având avizele necesare, iar cetățenii să respecte curățenia din spațiul public.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies