Grupul de Inițiativă Civică Pallady solicită Consiliului Local Sector 3 și Primăriei Sectorului 3 printr-o petiție alocarea de resurse bugetare pentru amenajarea de grădini publice și parcuri de cartier, pentru ca fiecare dintre locuitori să beneficieze de 26 de metri pătrați de spațiu verde. Până astăzi, 24 septembrie, petiția a fost semnată de peste 600 de persoane.
Și alte grupuri de inițiativă civică din București susțin petiția GIC Pallady, precum Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan.
Locuitori ai cartierului Theodor Pallady cer Consiliului Local și Primăriei Sectorului 3, printr-o petiție, amenajarea de grădini și parcuri. Reprezentați de Grupul de Inițiativă Civică Theodor Pallady, aceștia cer ca fiecare locuitor să beneficieze de 26 de metri pătrați de spațiu verde și să poată accesa un astfel de spațiu la cel mult 300 de metri de locuința sa.
În petiție se arată că zona Theodor Pallady se confruntă cu o lipsă de spații verzi publice, ceea ce afectează grav calitatea vieții locuitorilor.
Printre factorii care afectează viața de zi cu zi a celor aproximativ 50.000 de locuitori ai cartierului se numără:
Grupul de Inițiativă Civică Theodor Pallady are și o listă de solicitări astfel încât locuitorii cartierului să beneficieze de cel puțin 26mp de spațiu verde, conform art. 2 din OUG 114/2007 pentru modificarea și completarea OUG 195/2005 privind protecția mediului:
Petiția poate fi semnată AICI.
Unul dintre subiectele ce se află pe lista problemelor întâmpinate de locuitorii cartierului Pallady, anume lipsa sistemelor de management al apelor pluviale, a fost adus în discuție de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, într-o filmare publicată pe pagina de Facebook.
Edilul spune că în S3 se face o nouă serie de lucrări pentru realizarea unui sistem de rigole prin care apa de ploaie să fie colectată, acesta fiind legat la canalizare.
Negoiță precizează că acest sistem este necesar astfel încât străzile din sector să nu se mai inunde atunci când plouă.
Încă mai avem zone din Sectorul 3 care se inundă atunci când plouă, și după reorganizare. Pur și simplu așa le-am moștenit, sunt așa de multă vreme, dar asta nu este o scuză. Trebuie să le refacem, să le reparăm, să rezolvam această problemă.
Care e soluția? Să face astfel de guidere (rigole) pe care să le conectăm la canalizare și care să ajute apa să se scurgă. Nu e normal să băltească apa pe alei, prin parcări, pe stradă.
Mulțumim tuturor celor care ne-au sesizat astfel de probleme, pentru că avem nevoie să comunicăm. Nu le știm noi pe toate. Mulțumim celor care ne fac sesizări. Noi mergem în teren să verificăm dacă se confirmă sau nu și le punem în programul pentru aceste tipuri de lucrări, adică să punem guidere de scurgere.
Te-ar mai putea interesa și: