Sute de blocuri și două spitale din București, fără apă caldă. Termoenergetica (fostă Radet) anunță lucrări la rețelele primare

13 mai 2022
9164 afișări
Sute de blocuri și două spitale din București, fără apă caldă. Termoenergetica (fostă Radet) anunță lucrări la rețelele primare
Sute de blocuri și două spitale din București, fără apă caldă. Termoenergetica (fostă Radet) anunță lucrări la rețelele primare. Sursa foto: Unsplash

Termoenergetica deschide două șantiere, iar sute de blocuri și două spitale din București rămân fără apă caldă. Afectat de aceste lucrări va fi și un colegiu național. Lucrările la rețelele primare încep luni, 16 mai 2022.

Sute de blocuri și două spitale din București, fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București anunță lucrări la rețelele primare în Sectorul 1 și Sectorul 2.

Începând de luni, 16 mai, în zona Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Calea Floreasca, Vaporul lui Assan și Pasajul Obor se vor efectua lucrări de remediere pentru mai multe avarii la rețeaua primară DN 700, ce are o vechime de aproape 50 de ani. Pentru desfășurarea lucrărilor, furnizarea apei calde de consum va fi oprită pentru 9 puncte termice. Vor rămâne fără apă caldă 90 de blocuri, dar și Spitalul Colentina și Spitalul Matei Balș. Termenul estimat de CMEIB pentru finalizarea lucrărilor este vineri, 20 mai 2022, la ora 24:00.

Totodată, un alt șantier va fi deschis tot în Sectorul 2 al Capitalei, luni-16 mai, pe Șoseaua Mihai Bravu, între Șoseaua Iancului și intersecția de la Bucur Obor, pentru înlocuirea a aproximativ 100 de metri de conductă DN 600. Rețeaua are o vechime de peste 50 de ani. Furnizarea apei calde de consum va fi oprită pentru 6 puncte termice și 6 module termice. Vor rămâne fără apă caldă 71 blocuri, o industrie, dar și Colegiul Național „Iulia Hașdeu”. Termenul estimat de Termoenergetica pentru finalizarea lucrărilor este vineri, 20 mai 2022, la ora 24:00.

Termoenergetica (fostă Radet) anunță lucrări la rețelele primare

În Sectorul 1 al Capitalei, în perimetrul străzilor Calea Floreasca, Șoseaua Pipera, Bulevardul Nicolae Caramfil, acolo unde s-au desfășurat deja lucrări pentru schimbarea unor cupoane de țeavă, se continuă cu intervențiile pentru a remedia mai multe avarii identificate în continuarea lucrărilor deja realizate, la rețeaua DN 800, ce are o vechime de aproape 40 de ani. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată pentru 10 puncte termice care alimentează un număr de aproximativ 229 de blocuri. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este vineri, 20 mai 2022, la ora 24:00.

Încă de luni dimineață vor începe manevrele tehnice de golire a conductelor, aerisirilor și lucrările de reparații. După ce vor fi finalizate toate tipurile de lucrări, vor fi efectuate operațiunile de umplere a tronsoanelor de conductă.

„Este important de subliniat că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.”, anunță Termoenergetica.

Cookies