Sute de blocuri din Capitală au rămas din nou fără apă caldă. Când va fi remediată situația

05 mai 2021
301 Afișari
Sute de blocuri din Capitală au rămas din nou fără apă caldă. Când va fi remediată situația

Compania Municipală Termoenergetica a anunțat că sectoarele 2 și 3 au rămas fără apă caldă din cauza unei avarii a rețelei de termoficare, însă există adrese afectate de această avarie și în sectoarele 1, 4, 5 și 6.

Reprezentanții ELCEN au declarat că această avarie s-a realizat pe fondul unei manevre tehnice care are loc în momentul în care se oprește furnizarea agentului termic. Din cursul zilei de ieri a început, treptat, oprirea căldurii în București, pe fondul încălzirii vremii.

Când estimează Termoenergetica rezolvarea avariilor

Termoenergetica a oferit și un timp estimativ pentru remedierea avariilor. Pentru Sectorul 2, ar fi vorba despre miezul nopții. În Sectorul 3 problema ar trebui să se remedieze în jurul orei 20.00, după cum a anunțat CMTEB, dar sunt și locuințe din Sectorul 6, pentru care problema ar urma să se rezolve abia mâine, în jurul orei 17.00.

Ce adrese din București au fost afectate

În Sectorul 1 sunt afectate imobile din zonele şos. Nicolae Titulescu sau Calea Griviţei, iar avaria produsă la reţeaua primară ar urma să fie remediată în jurul orei 24:00, potrivit Agerpres.
În Sectorul 2, avariile la reţeaua primară au dus la oprirea apei calde în zona străzilor Sf. Nicolae Tei, Inginerilor, Vidin, Grigore Ionescu, Grigore Moisil și Teiul Doamnei. Se estimează că sistemul va fi repus în funcţiune joi, la ora 9:00. Tot în Sectorul 2, mai multe blocuri din zonele Calea Moşilor, şos. Colentina, şos. Mihai Bravu, str. Judeţului, str. Teiul Doamnei, bd. D-na Ghica, str. Pâncota au parte de o furnizare deficitară a apei calde, însă se anunță că problema va fi remediată în jurul orei 18:00. Furnizarea apei calde va fi oprită pentru mai multe blocuri de pe şos. Ştefan cel Mare până astăzi la ora 20:00.
În Sectorul 3, o avarie la reţeaua primară a dus la oprirea apei calde în zone de pe str. Laborator, bd. Camil Ressu și str. Râmnicu Vălcea, furnizarea urmând să fie reluată în jurul orei 20:00. O serie de reparații a dus la oprirea apei calde în mai multe blocuri din zonele str. Tomis, str. Foişorului, bd. Unirii și str. Matei Basarab. Sistemul ar trebui să funcționeze la paramtetri normali de la ora 14:00.
În Sectorul 5, apa caldă va fi oprită până în cursul nopţii de joi spre vineri pentru mai multe blocuri din zonele str. Năsăud, Calea Ferentari, Calea Rahovei, şos. Progresului şi şos. Sălaj, în urma unor lucrări care vizează modernizarea reţelei termice primare de pe magistrala Ferentari.
În Sectorul 6, oprirea apei calde pe str. Fabricii a fost determinată de o avarie la instalaţia interioară a consumatorilor. Alte intervenţii au dus la oprirea apei calde în zone de pe str. Sănduleşti, bd. Timişoara, str. Părăluţelor, problemele urmând să fie soluţionate în cursul zilei.
Cookies