Sute de bănci și coșuri de gunoi vor fi montate în parcurile din București. ALPAB a finalizat licitația publică pentru achiziționarea acestora

06 sept. 2023
428 afișări
Sute de bănci și coșuri de gunoi vor fi montate în parcurile din București. ALPAB a finalizat licitația publică pentru achiziționarea acestora
Sute de bănci și coșuri de gunoi vor fi montate în parcurile din București. ALPAB a finalizat licitația publică pentru achiziționarea acestora | Sursa foto: Facebook - Horia Tomescu

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a încheiat licitația publică pentru achiziționarea a sute de bănci și coșuri de gunoi. Acestea vor fi amplasate în parcurile din Capitală în următoarele săptămâni.

Zeci de bănci și coșuri de gunoi vor ajunge în parcurile din București

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a transmis pe Facebook că Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București a finalizat licitația publică pentru achiziționarea a 1.500 de bănci și 1.500 de coșuri de gunoi, după cum urmează:

  • 800 bănci cu structură de oțel, cu șezut și spătar din lemn, 350 bănci din beton cu finisaje de piatră de râu și șezut din lemn, 350 bănci cu siglă pentru zonele istorice. Prețul acestora ajunge la suma de 2,3 milioane de lei.
  • 550 coșuri de gunoi cu scrumieră și decor din lemn, 250 coșuri de gunoi cu scrumieră și decor din piatră, 700 coșuri de gunoi cu capac pentru zonele istorice. Prețul total al acestora ajunge la suma de 2 milioane de lei.

Procedura de licitație deschisă asigură o transparență totală în cheltuirea banului public și, prin evitarea achizițiilor directe sau a procedurilor de negociere fără publicare, ne-am asigurat că fiecare firmă a avut oportunitatea de a participa și de a prezenta cele mai bune oferte.

Viceprimarul a mai transmis că noul mobilier urban va fi instalat în următoarele săptămâni pentru a oferi spații publice mai atractive tuturor locuitorilor din București.

În Parcul Regele Mihai I va fi amenajată o zonă de tip Freerun și Parkour

În incinta Parcului Regele Mihai I va fi amenajată o zonă de tip Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți. Proiectul a fost aprobat miercuri, 30 august, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București, a anunțat Nicușor Dan.

Primarul a transmis că ansamblul va avea o suprafață de 500 de metri pătrați și va avea dotări moderne. Astfel, tinerii pasionați de aceste sporturi vor putea executa sărituri, treceri pe sub obstacole și alte exerciții de echilibru în siguranță:

O zonă de tip Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți va fi amenajată în Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău). Ansamblul în suprafață de 500 mp va avea dotări moderne, unde tinerii atrași de astfel de sporturi vor putea executa în siguranță sărituri spectaculoase, treceri pe sub obstacole și multe alte exerciții de echilibru.

Proiectul privind Studiul de Fezbilitate și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies