Sute de articole vestimentare și încălțăminte contrafăcute au fost confiscate dintr-o piață din Sectorul 5. Polițiștii au întocmit șapte dosare penale

15 iul. 2023
167 Afișari
Sute de articole vestimentare și încălțăminte contrafăcute au fost confiscate dintr-o piață din Sectorul 5. Polițiștii au întocmit șapte dosare penale
Sute de articole vestimentare și încălțăminte contrafăcute au fost confiscate dintr-o piață din Sectorul 5. Polițiștii au întocmit șapte dosare penale | Captură video: DGPMB

Polițiștii din București au desfășurat joi, 13 iulie, o razie într-o piață din Sectorul 5, unde au fost descoperite aproximativ 500 de articole vestimentare și încălțăminte contrafăcute. Autoritățile au confiscat marfa, iar cei care le-au pus în vânzare s-au ales cu dosar penal.

Polițiștii din Capitală au verificat mai multe standuri de haine dintr-o piață din Sectorul 5. Au fost descoperite haine contrafăcute

Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5 au acționat, pe data de 13 iulie 2023, pentru a preveni și a combate infracțiunile la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, dar și pentru a combate faptele ilegale din domeniul comerțului cu mărfuri și produse contrafăcute.

Acțiunea polițiștilor a vizat mai multe standuri dintr-o piață din Sectorul 5. Iată ce se arată în comunicatul transmis de DGPMB:

În urma activităților specifice efectuate, la mai multe standuri situate într-o piață din Sectorul 5, au fost identificate și ridicate în vederea confiscării 488 de articole vestimentare și de încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, purtând denumirea și însemnele unor mărci cunoscute, prejudiciul fiind estimat la 73.200 de lei.

În urma controalelor, au fost întocmite 7 dosare penale, iar cercetările sunt continuate față de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 64 de ani:

În cauză au fost întocmite 7 dosare penale, cercetările fiind continuate față de șapte persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 64 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Structurile Ministerului de Interne efectuează permanent acțiuni care au ca scop prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității. De asemenea, sunt pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile în sistem integrat vor fi continuate și în următoarea perioadă.

Cookies