Susținătorii soțului Dianei Şoşoacă, amendați în București pentru că nu purtau mască de protecție

13 dec. 2021
339 Afișari
Susținătorii soțului Dianei Şoşoacă, amendați în București pentru că nu purtau mască de protecție

Jandarmii sosiţi, luni, la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, unde a fost audiat Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei Diana Şoşoacă, au aplicat cinci amenzi, în valoare totală de 2.500 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie de către susţinătorilor bărbatului, acuzat că a lovit un poliţist. În imaginile transmise live de senatoarea Diana Șoșoacă se pot observa mai multe persoane fără mască de protecție. Conform ultimei hotărâri a Guvernului, s-a scos obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise, cu excepția zonelor aglomerate.

Persoanele amendate s-au strâns luni pentru a-l susține la parchet pe Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei Diana Şoşoacă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a dispus luni urmărirea penală sub control judiciar a acestuia, pentru ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist chemat să aplaneze conflictul senatoarei Diana Șoșoacă cu jurnaliștii italieni de la RAI 1, în timpul interviului pe care-l acorda acestora.

„În data de 13 decembrie, mai multe persoane s-au adunat în faţa sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de un bărbat care lua parte la procedurile judiciare. Jandarmii (…) au constatat încălcări ale Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, motiv pentru care au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.500 de lei”, informează Jandarmeria Capitalei, conform Agerpres.

Luni, Dumitru Şoşoacă a fost chemat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a fost anunţat că a fost pus sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, fiind urmărit penal pentru ultraj.

Diana Şoşoacă a fost şi ea, luni, în faţa Parchetului, împreună cu mai mulţi susţinători, aceştia din urmă având altercaţii cu jurnaliştii.

Scandal izbucnit în timpul unui interviu acordat de Diana Șoșoacă unor jurnaliști italieni

Soțul senatoarei Diana Șosoacă, Dumitru Silvestru Șoșoacă, este vizat de un dosar de ultraj și după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, a intervenit într-un scandal izbucnit, în timpul unui interviu, între soția sa și jurnaliști italieni de la RAI 1.

Senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112, vineri, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate.

Potrivit procurorilor, poliţiştii Secţiei 4 s-au deplasat la faţa locului, însă soţul senatoarei l-a agresat pe unul dintre agenţi.

„La data de 10.12.2021, în jurul orei 16, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, transmite Parchetul într-un comunicat de presă.

Cookies