Suspiciuni de FRAUDĂ în cazul licitației pentru extinderea serviciului 112

de:
25 aug. 2015
0 Afișari
Suspiciuni de FRAUDĂ în cazul licitației pentru extinderea serviciului 112

Se fac verificări la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Departamentul pentru lupta antifrauda – DLAF a primit, in 11 august, din partea Oficiului European de Lupta Antifrauda – OLAF informatii referitoare la cazul in care furnizorul suedez Carmenta acuza ca exista indicii privind o posibila frauda cu fonduri UE intr-o licitatie STS de extindere a sistemului 112. Intrebati in legatura cu pasii urmatori, oficialii DLAF au spus ca potrivit regulamentului, actiunile de control se declanseaza in urma unor verificari preliminare temeinice, pentru identificarea indiciilor de frauda, care au rolul de a selecta faptele cu potential de valorificare judiciara, scrie realitatea.net. 

OLAF a directionat acest caz catre DLAF, deoarece a decis, in urma unei analize preliminare, ca nu detine elemente care sa ridice suficiente suspiciuni privind o frauda cu fonduri UE in acest caz.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a atribuit, în 8 iulie 2015, către Teamnet International, grup fondat de Sebastian Ghiță, un contract în valoare de peste 57,04 milioane lei (aproape 13 milioane euro) pentru extinderea Sistemului 112 până la nivelul resurselor mobile ale agențiilor de intervenție Ambulanță și SMURD și al Unităților de Primiri Urgențe, potrivit unui anunț publicat, miercuri, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), scrie HotNews.ro.

Cookies