Suspendarea grevei STB. Când se deblochează situația din București. Un al doilea proces, deschis în regim de urgență la Tribunalul București

20 ian. 2022
865 Afișari
Suspendarea grevei STB. Când se deblochează situația din București. Un al doilea proces, deschis în regim de urgență la Tribunalul București

Un al doilea proces a fost deschis, joi dimineața, la Tribunalul București, de către reprezentanții Serviciului de Transport București (STB) care le cer judecătorilor să suspende greva sindicaliștilor, pe care o consideră ilegală.

Magistrații analizează speța în regim de urgență, iar termenul pentru sentință a fost stabilit la ora 14:00, informează G4media.

Liderul de sindicat al STB Vasile Petrariu (PSD) susține însă că acțiunea șoferilor de autobuze, troleibuze și tramvaie nu este grevă generală, ci „oprire voluntară a lucrului” și a afirmat că mijloacele de transport vor reveni pe traseu atunci când PNL îl va demite pe directorul general al STB Adrian Criț, condiție care nu a avut niciun ecou până la această oră. În plus, primarul general al Capitalei Nicușor Dan consideră greva STB ilegală și politică din cauza calității de membru PSD a liderului de sindicat. Edilul a refuzat orice dialog cu Vasile Petrariu, consilier PSD și lider al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB) și a chemat la discuții alți reprezentanți ai sindicatului.

Un prim proces a fost deschis de STB la ora 9.00 joi dimineața, atunci când conducerea instituției a cerut ca greva să fie declarată ilegală pentru că nu au fost respectați pașii legali. Termenul în acest proces a fost stabilit însă în 21 ianuarie, ora 12:00.

În situația în care instanța decide că greva trebuie suspendată și stabilește că este executorie decizia angajații STB vor fi obligați să se întoarcă la muncă.

 

Cookies