Suspecţi de finanţare a unor activităţi teroriste, urmăriţi penal în Bucureşti

de:
20 apr. 2011
0 Afișari
Suspecţi de finanţare a unor activităţi teroriste, urmăriţi penal în Bucureşti

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală desfăşoară activităţi de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute în Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, arată un comunicat DIICOT.

Cei în cauză sunt implicaţi în acţiuni cu potenţial de radicalizare şi prozelitism islamic radical, respectiv în susţinerea unor canale de finanţare a acestor activităţi.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au declanşat cercetările urmare a unei cereri de asistenţă judiciară internaţională formulată de către autorităţile din Germania, privind un cetăţean german de origine egipteană care s-a aflat pe teritoriul României, condamnat în Egipt, în lipsă, la o pedeapsă de 10 ani închisoare pentru spălare de bani în folosul unei entităţi teroriste de sorginte islamică.

La datele de 14 şi 19 aprilie 2011, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 21 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Gorj, Mehedinţi şi Cluj, ocazie cu care au fost ridicate diferite înscrisuri şi medii de stocare a datelor, care pot constitui mijloace de probă sau pot prezenta interes operativ.

Cercetările sunt efectuate împreună cu ofiţeri din cadrul I.G.P.R. – DCCO şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGJR.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au beneficiat de sprijinul de specialitate tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, autoritatea naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului.

Cookies