ARHIVA B365

Suspecții din cazul muzeului Rotterdam, testați cu detectorul de minciuni

Poliţiştii bucureşteni, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), i-au testat miercuri, joi şi vineri, la aparatul poligraf, pe trei dintre cei vizaţi în dosarul furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, informează Mediafax, respectiv pe respectiv Petre Condrat, asistentul lui Cătălin Botezatu, Radu Dogaru şi Eugen Darie,.

După testarea la detectorul de minciuni, cei trei au dat noi declaraţii în faţa anchetatorilor, urmând ca luni să fie testat şi audiat al patrulea suspect, Mihai Alexandru Bitu, aflat şi el în arest.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a declarat, joi, că are certitudinea că, la un moment dat, o parte a tablourilor furate anul trecut de la muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost în România.

Cele șapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt „Tête d’Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait de Meyer de Haan” şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud. Prejudiciul depășește milioane de euro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button