Suspecții de la MAI, eliberați din funcții. Cei doi sunt URMĂRIȚI PENAL de DNA

de:
16 ian. 2015
0 Afișari
Suspecții de la MAI, eliberați din funcții. Cei doi sunt URMĂRIȚI PENAL de DNA

Comisarul-șef de poliție Mihai Șova, urmărit penal de DNA, a fost eliberat din funcția de secretar general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne, la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, prin decizie a prim-ministrului, a anunțat MAI, potrivit Agerpres.

Totodată, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, începând de joi a încetat detașarea lui Ingrid-Luciana Popa-Mocanu, urmărită penal de DNA. Aceasta era detașată la Ministerul Afacerilor Interne de la Ministerul Justiției, din anul 2013.

‘În contextul evenimentelor care au determinat începerea urmăririi penale de către Direcția Națională Anticorupție, față de secretarul general adjunct al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Șova Mihai și de consilierul Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, prin decizii ale Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), acestora le-au fost retrase autorizațiile de acces la informații clasificate. În aceste condiții, cei doi angajați ai MAI nu își mai pot îndeplini atribuțiile prevăzute în funcțiile pe care le-au deținut până la data de 15 ianuarie 2015’, se arată într-un comunicat al MAI.

Ingrid Mocanu Popa, consiliera ministrului Gabriel Oprea, şi secretarul general adjunct din MAI, Mihai Şova, sunt urmăriţi pentru că au fotocopiat documente cu informaţii nepublice pentru a obţine foloase şi au luat informaţii din documente ale DNA care priveau două dosare, potrivit procurorilor. 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au anunţat începerea urmăririi penale a inculpaţilor POPA-MOCANU INGRID-LUCIANA și ŞOVA MIHAI, consilier al ministrului Afacerilor Interne, respectiv secretar general adjunct, în cadrul aceluiași minister, cu privire la săvârşirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (8 acte materiale). 

Cookies