„Sus pe gard, ca balerinele”, așa trebuie să treacă bucureștenii pe lângă o dubă parcată pe trotuar. Asta dacă nu vor să ocolească și să meargă pe carosabil

13 oct. 2023
3514 Afișari
„Sus pe gard, ca balerinele”, așa trebuie să treacă bucureștenii pe lângă o dubă parcată pe trotuar. Asta dacă nu vor să ocolească și să meargă pe carosabil
„Sus pe gard ca balerinele”, așa trebuie să treacă bucureștenii pe lângă o dubă parcată pe trotuar. Asta dacă nu vor să ocolească și să meargă pe carosabil. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer grăbit din București și-a lăsat duba parcată pe…trotuar. Toți trecătorii au fost nevoiți, vrând, nevrând, să meargă pe carosabil, căci, pe lângă dubă nu aveau nicio șansă.

„Ai loc să treci pe gardul din dreapta”

Șoferul unei dube s-a urcat cu ea pe un trotuar din București și acolo a lăsat-o, fără a se gândi că blochează accesul pietonilor. Oamenii care voiau să treacă aveau două variante: ori ocoleau vehiculul și mergeau pe carosabil, ori se cocoțau pe gardul din dreapta.

Un bucureștean a observat parcarea neregulamentară a șoferului, a fotografiat-o și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Hai treci dacă poți.

Postarea a fost văzută de mai multe persoane care au ironizat parcarea șoferului. Câțiva internauți chiar i-au recomandat bucureșteanului să anunțe Poliția:

Sesizați Poliția!” (V. K.)

O internaută l-a sfătuit pe bucureștean să se urce pe gard, ca să poată trece de dubă:

Cum nu aveți loc!!?? Sus pe gard ca balerinele! (C. A.)

Alte comentarii

  • „Te alinți, ai loc.” (V. M.)
  • „Ar trebui lăsată pe butuci!”(N. C.)
  • „Ești tu rău… ai loc! Pe gardul din dreapta.” (I. D.)
  • „Păi ce, nu poți să sari peste?” (A. T.)

Ce amendă riscă șoferii care parchează pe trotuar

Dacă mergi prin București, mai mult ca sigur vei observa cel puțin o mașină parcată pe trotuar. Ori din cauza insuficienței locurilor de parcare din Capitală, ori pentru că, pur și simplu, nu vor să stea să caute un loc de parcare, mulți șoferi aleg să parcheze neregulamentar.

Însă, conform Codului Rutier, parcarea vehiculelor pe trotuar este interzisă:

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3).

Amenda minimă pentru parcare neregulamentară este de 290 de lei, iar cea maximă 435 de lei. În plus, conducătorul auto se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, şoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și:

Cookies