ȘTIRI

Salariul minim crește la 1250 lei de la 1 mai 2016

Guvernul a înaintat un proiect de hotărâre privind creşterea salariului minim la 1.250 de lei, începând de la 1 mai 2016, dar şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim şi de inflaţie, propunere cu care sindicate sunt de acord.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că se va face şi un act normativ cu propunerea de majorare.

Întrebat ce se va întâmpla dacă, la 1 mai, nu vor avea promisunile respectate, Bogdan Hossu a declarat: „Cred că, în momentul respectiv, ar trebui ca Guvernul să-şi dea demisia. În momentul în care angajamentul lui ferm către partenerii sociali nu şi-l duce la îndeplinire, înseamnă ca Guvernul trebuie schimbat. Noi speram ca măcar acest guvern de tehnocraţi să-şi păstreze angajamentele făcute.”

În ceea ce priveşte efortul bugetar, acesta a explicat: „Efortul bugetar nu ar fi decât pentru 39, probabil 45.000 de salariaţi bugetari care se află sub pragul respectiv.”

Anterior, sindicaliștii anunțaseră că vor ieși în stradă de la 15 ianuarie în cazul în care salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 ianuarie. Liderul CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu susține că Guvernul nu are nicio justificare pentru a menţine o discriminare între sectorul economic şi cel bugetar.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button