Surse: Poliţistul mort după ce a căzut într-o groapă însoţea coloana oficială a lui Gabriel Oprea

de:
21 oct. 2015
0 Afișari
Surse: Poliţistul mort după ce a căzut într-o groapă însoţea coloana oficială a lui Gabriel Oprea

Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a declarat, pentru agentia Mediafax citata de mondonews.ro, ca groapa in care a cazut agentul Bogdan Cosmin Gigina cu motocicleta era semnalizata si ca acesta se afla in misiune si se indrepta catre o zona in care ar fi urmat sa fluidizeze circulatia.

Insa, versiunea oficiala nu este in concordanta cu mai multe surse citate de site-ul EurActiv si care au declarat, in cursul zilei de miercuri, ca politistul insotea coloana oficială a ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Si pe Facebook s-a raspandit informatia ca Bogdan Cosmin Gigina a insotit coloana oficiala a ministrului Oprea:

„Intr-o tara in care lucrurile merg perfect si curg rauri de lapte si miere peste tot, aseara, la 28 de ani, baiatul asta a murit regretabil intr-un accident stupid.
Toata lumea se sfieste sa spuna ca face parte din coloana oficiala a ministrului Gabriel Oprea de parca li se va taia capul. Acest „ministru” care nu poate merge nici pana la toaleta fara coloana oficiala. Cine va fi tras la raspundere pentru moartea lui? Mai mult de atat, ce masuri se vor lua ca acest accident stupid si infiorator sa nu se mai repete si pentru colegii baiatului mult prea devreme plecat dintre noi?
Va inceta oare „ministrul” Gabriel Oprea sa ii alerge pe acesti baieti in continuu? Va inceta oare sa le ordone sa mearga cu viteza mare mereu?

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Bogan Cosmin Gigina”, a scris Adela Alexa pe pagina ei de Facebook.

 

Intr-o tara in care lucrurile merg perfect si curg rauri de lapte si miere peste tot, aseara, la 28 de ani, baiatul asta…

Posted by Adela Alexa on Wednesday, October 21, 2015

„De ce se ascunde faptul ca Gigina Cosmin era deschizator la ministrul de interne??? De ce ne lăsăm manipulati? Era in misiune si nu trebuie sa ascundem asta! Cei din Minister trebuie sa si asume asta de la brigadă pana la ministru sau nu au curaj ??? Păcat de tineretea lui, de omul bun si plin de viata!!!!!”, a scris Cristea Florin, un alt prieten al poliţistului, pe pagina sa de Facebook.

Patru surse au declarat ca Oprea se deplasa de la un restaurant din Cotroceni catre sediul Ministerului de Interne. O alta sursa consultata de EurActiv a declarat ca ministrul venea de la restaurant si mergea catre casa. Groapa in care a cazut motociclistul se afla pe Bd. Stirbei Voda, pe segmentul dintre Splaiul Unirii si Calea Plevnei. Cel mai scurt drum intre zona Cotroceni si centrul Capitalei este pe Stirbei Voda, unde se afla si groapa, sapata pentru o interventie la reteaua de gaze.

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor (SNPPC), a declarat, la Digi 24, ca politistul mort dupa ce a cazut intr-o groapa nu avea ce sa caute pe strada pe motocicleta pe ploaie si la temperaturi mai mici de 10 grade Celsius.

Vezi şi: Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul polițistului căzut într-o groapă

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne responsabili de relatia cu presa nu au putut fi contactati telefonic pentru a da informatii suplimentare referitoare la posibila implicare a ministrului Oprea in acest eveniment rutier, precizeaza Euractiv.

Cotidianul Adevarul noteaza ca, potrivit Codului Rutier, patru demnitari romani au dreptul sa beneficieze zilnic de coloane oficiale, insa acestora li se adauga si ministri care au nevoie sa se deplaseze in regim de urgenta.

Art. 223
(1)Politia rutiera asigura insotirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competentei.
(2)Se insotesc cu echipaje ale politiei rutiere demnitari romani sau oficialitati straine cu functii similare acestora, dupa cum urmeaza:
a)Presedintele Romaniei;
b)presedintele Senatului;
c)presedintele Camerei Deputatilor;
d)primul-ministru al Guvernului.

(3)In situatii deosebite, care impun deplasarea in regim de urgenta, pot beneficia de insotirea cu echipaje ale politiei rutiere si ministrii din Guvernul Romaniei sau omologi din strainatate aflati in vizita oficiala in Romania, precum si sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.

(4)Beneficiaza de insotire si candidatii la functia de Presedinte al Romaniei, pe timpul campaniei electorale, dupa validarea candidaturii, numai pe raza localitatilor unde au loc activitatile electorale.

Ofiterul de Politie Rutiera Bogdan Cosmin Gigina a murit intr-un accident rutier in zona Bulevardului Stirbei Voda, dupa ce a cazut intr-o groapa. Acesta a fost avansat in grad post-mortem de ministrul de interne Gabriel Oprea.

Cookies