Surse:Noi AUDIERI în dosarul judecătorului CCR, Toni Greblă.Administratorul firmei de struți, la DNA

de:
28 ian. 2015
0 afișări
Surse:Noi AUDIERI în dosarul judecătorului CCR, Toni Greblă.Administratorul firmei de struți, la DNA

La audieri ar fi fost chemat administratorul firmei de struţi care îi aparţinea lui Toni Greblă, deşi era pe numele soacrei sale, anunță realitatea.net.

Magistratul şi-ar fi ridicat vila şi ferma de struţi din Gorj fără autorizaţie, fapt nesancţionat de autorităţile locale timp de 10 ani.

Judecătorul CCR, Toni Greblă, a declarat la „Prime Time News”, la Realitatea TV, referitor la ferma la care DNA a făcut percheziții, că păsările și animalele de acolo sunt crescute de el cu alți doi prieteni, pentru a le folosi în gospodăria proprie, și nu pentru a face profit. Mai mult, Greblă a ținut să precizeze în direct ce animale și păsări sunt acolo, spunând că acolo „au fost identificați 6 struți, 3 gâște, 8 rațe, 20 de pormubei, aproximativ 30 de păsări, 7 iepuri și așa mai departe”.

Reamintim că magistratul Toni Greblă şi-a ridicat vila şi ferma de struţi din Gorj fără autorizaţie. Construcţia a început în urmă cu zece ani, iar nimeni nu l-a tras până acum la răspundere. Reprezentanţii primăriei din Teleşti şi cei de la Consiliul Judeţean cunosc situaţia. Nu pot să explice, însă, de ce, timp de un deceniu, nu s-a luat nicio măsură.

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost dus, săptămâna trecută, cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite. Detalii aici.

Toni Grebla a semnat si o declaratie pe propria raspundere in care arata ca nu a desfăşurat şi nu desfăşoară activităţi care ar putea atrage incompatibilitatea cu mandatul de judecător al Curţii Constituţionale, pe care îl exercită în prezent.

Cookies