SURSE: Ministerul Sănătății propune creșterea salariilor medicilor cu 20% acum și cu 73% în 2 ani

de:
17 aug. 2015
0 Afișari
SURSE: Ministerul Sănătății propune creșterea salariilor medicilor cu 20% acum și cu 73% în 2 ani

Ministerul Sănătății propune creșterea cu 20% a salariilor medicilor, începând cu 1 octombrie, potrivit unor surse, anunță Realitatea TV. 

De asemenea, salariile medicilor ar urma să crească cu 74% față de nivelul actual, în 2 ani și jumătate. Creșterea ar urma să se facă etapizat, în 4 runde de creșteri.

Promisiunile Ministerul Educației vin după ce luni, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a purtat o rundă de negocieri cu reprezentanții medicilor.

Reprezentanții medicilor au cerut dublarea și chiar triplarea salariilor pentru anumite categorii, amenințând cu greva generală, din septembrie. 

Medicii rezidenți de anul I ar urma să aibă salarii de 3000 de lei, în timp ce medicii primari 7000 de lei. De altfel, medicii vor venituri cel puțin egale cu cele ale magistraților. 

În sume reale, creșterea de 20% ar însemna venituri mai mari cu 300 de lei pentru medicii rezidenți, 500 de lei pentru medicii specialiști și aproximativ 600 de lei pentru medicii primari, mai informează sursa citată, care mai informează asupra faptului că grupul de Facebook, în care s-au strâns peste 22.000 de medici, a refuzat consultările propuse de Guvern, declarând că nu au sesizat intenții serioase ale reprezetanților Guvernului, în ceea ce privește solicitările lor.

La ora transmiterii acestei știri, negocierile dintre ministrul Sănătătății și reprezetanții medicilor se află încă în desfășurare.

Peste 22.000 de mii de medici au aderat la un grup de Facebook, unde au purtat discuții despre o posibilă grevă generală, în cazul în care nu le vor fi crescute salariile. Vezi aici detalii

CITEȘTE ȘI: Reacția ministrului Sănătății, după ce mii de medici au amenințat că intră în GREVĂ GENERALĂ 

Cookies