ARHIVA B365

Surse: Ministerul Educației și Ministerul Cercetării SE COMASEAZĂ. Remus Pricopie rămâne ministru

Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca discutiile din acest moment se concentreaza pe cine va fi noul sef al Cercetarii, cu pozitia de secretar de stat. Taberele care isi revendica sefia cercetarii in acest moment: Tudor Prisecaru, sustinut de Ecaterina Andronescu, si Adrian Curaj sau Anton Anton – sustinuti de PLR-ul lui Tariceanu.

Liderul PLR, Calin Popescu Tariceanu, poarta negocieri cu premierul Victor Ponta, privind viitoarea componenta a Guvernului, dupa ce seful Executivului a anuntat ca noua structura a Guvernului va fi propusa Parlamentului pe 15 decembrie, iar duminica 14 decembrie va avea loc o sedinta a conducerii extinse a PSD cu noii ministri.

Astfel, în discuțiile de până la această oră, s-a stabilit că din viitorul Guvern Ponta 4 să dispară funcția de ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică, ocupată, în prezent, de Mihnea Costoiu. În fruntea Ministerului Educației va rămâne actualul ministru, Remus Pricopie, conform surselor citate.

De asemenea, cercetarea ar urma să fie condusă de un secretar de stat, portofoliu pentru care se duc acum negocieri între PSD și PLR. Pe de o parte, Ecaterina Andronescu l-ar susține pe Teodor Prisecaru, care, și, în acest moment, este secretar de stat pe cercetare, iar, de cealaltă parte, PLR i-ar susține la șefia Cercetării pe Adrian Curaj (director general al UEFISCDI) sau pe Anton Anton, fost ministru al Educației în 2008, președintele Senatului Universității de Construcții București.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button