Operaţia lui Adrian Năstase s-a încheiat: A fost norocos – spune dr. Lascăr

de:
21 iun. 2012
0 Afișari
Operaţia lui Adrian Năstase s-a încheiat: A fost norocos - spune dr. Lascăr

Update ora 13:00 Adrian Năstase va avea nevoie de 14 zile de internare, spun surse medicale de la Spitalul Floreasca. Glonţul i-ar fi intrat prin gât şi ar fi ieşit prin omoplat. „A fost o operaţie simplă, problemele nu sunt ridicate de plăgile produse de glonţ, ci de faptul că pacientul este instabil hemodinamic din cauza bolilor sale vechi, coronariene” – a declarat medicul Brădişteanu. „Boala cardiacă e cea care ne îngrijorează acum” – a mai adăugat medicul. „A vorbit cu psihiatrul spitalului, pare echilibrat, dar are nevoie de consiliere şi tratament” – a spus Brădişteanu. „Nu pot eu să decid dacă va fi mutat într-un spital penitenciar. Este sub supravegherea poliţiei şi medicina legală va stabili.Există risc să facă infarct dar sper să stăpânim medicamentos acest lucru. Nu era pacientul meu, l-am tratat în urmă cu doi, trei ani, dar coronografiile erau făcute în străinătate. Are mai multe boli, cardiace, hipertensiune, diabet” – a spus Brădişteanu.

Update ora 12:00 Operaţia căreia i-a fost supus Adrian Năstase s-a încheiat, starea acestuia de sănătate este stabilă. Operaţia a fost una de fineţe, efectuată la microscop, pentru îndepărtarea bucăţilor de glonţ din gât.

Prof. dr. Lascăr a declarat că operaţia a fost un succes. „Nu au fost leziuni vitale, nu au fost afectate formaţiuni anatomice vitale. Pacientul a fost norocos, plaga era în apropierea unor organe vitale. Sper să rămână doar cu cicatrice” – a declarat doctorul.

Potrivit surselor citate, Adrian Năstase este în investigaţii la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost adus după ce a încercat să se sinucidă.

Sursele citate au mai spus că Adrian Năstase este conştient. Parchetul instanţei supreme a anunţat, miercuri noapte, că face cercetări în cazul tentativei de suicid a lui Adrian Năstase, care a avut loc în timpul punerii în executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii”.

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost constituită o cauză având ca obiect incidentul petrecut miercuri seară, „cu ocazia executării mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată numitului Năstase Adrian, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că, ar fi existat o tentativă de suicid a numitului Năstase Adrian”. La locuinţa din Zambaccian a lui Adrian Năstase s-a deplasat o echipă operativă condusă de procurorului şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru efectuarea cercetărilor.

Anterior, surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa.

Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său. Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului, potrivit surselor citate. Năstase a fost scos din locuinţa din Zambaccian în ambulanţă, pe targă, având ochii închişi, acoperit cu o pătură albastră şi având un fular în jurul gâtului, fiind dus la Spitalul Floreasca.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Cookies