Surse: Liniile de tramvai 1 și 10 își reiau circulația pe Bd Vasile Milea (Doina Cornea), după data de 15 octombrie, când PMB va face recepția finală a lucrării

29 sept. 2022
17185 Afișari
Surse: Liniile de tramvai 1 și 10 își reiau circulația pe Bd Vasile Milea (Doina Cornea), după data de 15 octombrie, când PMB va face recepția finală a lucrării

Liniile de tramvai 1 și 10 și-ar putea relua circulația după 15 octombrie când este programată recepția lucrării de modernizare a infrastructurii de tramvai de pe Vasile Milea, au declarat surse oficiale pentru B365 .

Modernizarea a 1,1 km de linie de tramvai de pe Bulevardul Vasile Milea (Doina Cornea) din vestul Capitalei a început în urmă cu mai bine de un an și a fost executată de austriecii de la Swietelsky. Lucrarea are întârzieri de două luni față de termenul inițial.

Cu lucrările de modernizare încheiate, dar fără recepția finală făcută de Primăria Capitalei, din cauza unor finisaje realizate prost, linia de tramvai de pe Bulevardul Vasile Milea (Doina Cornea) din vestul Capitalei este în prezent blocată, iar STB circulă pe o linie ecologică, electrică, cu autobuze care întârzie în stații și aglomerează traficului.

Citește și:

Contractul cu asocierea Urban Profile Grele – Swietelsky – TIAB a fost semnat în mandatul anterior, pe vremea când Primăria Capitalei era condusă de Gabriela Firea (PSD).

În cadrul proiectului, s-au executat următoarele lucrări: refacerea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare – înlocuire traverse, șine, prinderi, amortizoare de zgomote și vibrații, înlocuirea stâlpilor de susținere a rețelei de contact, înlocuirea firelor de la rețeaua de contact, inclusiv elementele de susținere, refacerea peroanelor de pe tronson cu respectarea standardelor și normelor în vigoare, lucrări de reabilitare la pasajul subteran pietonal, lucrări la iluminatul public.

Valoarea totală a lucrărilor este de 28.056.510,21 lei, echivalentul a aproximativ 5,7 milioane de euro.

Obiectivul general al proiectului de 28 de milioane de lei este reducerea emisiilor de echivalent CO2 generate de transportul rutier motorizat la nivelul Municipiului Bucureşti, prin modernizarea tronsonului de 1,1 km cale dublă linie de tramvai pe care circulă tramvaiele 1 şi 10, îmbunătățirea eficienței transportului public de călători, a frecvenței și a timpilor de parcurs, precum și a accesibilității, mai transmite Municipalitatea.

Nicușor Dan a anunțat astăzi o amplă investiție în modernizarea infrastructurii de tramvai. Primăria Capitalei a lansat licitaţia pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai care totalizează 50 km, valoarea investiţiei fiind de 500 de milioane de euro.

Îți recomandăm și:

Cookies