Surse judiciare:Elan Schwartzenberg, intermediar în dosarul în care Mazăre e acuzat de luare de mită

de:
09 apr. 2014
0 Afișari
Surse judiciare:Elan Schwartzenberg, intermediar în dosarul în care Mazăre e acuzat de luare de mită

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, Elan Schwartzenberg ar fi intermediat mita de 175.000 de euro primită de Radu Mazăre de la un afacerist israelian.

Elan Schwartzenberg şi Radu Mazăre sunt buni prieteni, iar primul ar fi trecut prin conturile sale banii primiţi ca mită de primarul Constanţei, trecându-i prin mai multe offshore-uri din străinătate pentru a le pierde urma.

Cel mai probabil, Elan Schwartzenberg va avea calitate de suspect în acest dosar şi va fi pus sub acuzare de procurori, care ar putea emite pe numele său un mandat de aducere, în vederea cercetării, şi chiar un mandat internaţional de arestare, având în vedere că omul de afaceri este aşteptat de aproximativ un an la DNA pentru a fi audiat în dosarele privind dispariţia lui Codruţ Marta şi privind societatea Realitatea Media.

Radu Mazăre a fost reţinut marţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţiei pentru luare de mită – 175.000 de euro. Alături de el a fost reţinut şi Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, urmând a fi prezentaţi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile.

Cookies