Surse: FMI îi cere lui Victor Ponta să renunţe la programul „Prima maşină”

de:
09 feb. 2015
0 Afișari
Surse: FMI îi cere lui Victor Ponta să renunţe la programul

PRIMA MAŞINĂ. Victor Ponta nu e de acord cu cererea FMI și anunță că programul va merge mai departe. Negocierile se poartă la Ministerul Finanțelor.

Conform programului, persoanele care vor achiziţiona un autovehicul prin „Prima maşină” vor beneficia de o perioadă de creditare de maximum 5 ani, la un cost al maşinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, şi cu o dobândă subvenţionată în proporţie de 50%, conform normelor de aplicare a programului, scrie romanialibera.ro.

PRIMA MAŞINĂ. Alte cerinţe ale Fondului au fost legate de renunţarea la ajutoarele de stat, ştergerea arieratelor şi conducerea marilor companii.

Delegaţia FMI discută în continuare la ministerul Finanţelor cu mai mulţi miniştri ai cabinetului Ponta. Până la această oră, au avut discuţii cu delegaţia fondului, reprezentanţii ministerelor Apărării, Energiei, Justiţiei şi Transporturilor. La ieşirea de la negocieri, ministrul Transporturilor, Ioan Rus a spus că privatizarea CFR Marfă trebuie reluată după eşecul în prima Instanţă.

PRIMA MAŞINĂ. Ioan Rus a specificat că la întâlnirea cu Fondul Monetar Internaţional nu s-au făcut recomandări, ci pur şi simplu s-au negociat mai multe puncte aflate pe agenda comună.

Cookies