Surse din MAI: peste 600 de jandarmi vor fi la datorie în această seară

de:
16 ian. 2012
0 Afișari
Surse din MAI: peste 600 de jandarmi vor fi la datorie în această seară

Peste 600 de jandarmi vor fi pregatiţi să intervină în această seară în cazul în care protestele vor degenera”, au declarat pentru B365.ro surse din ministerul de de interne. Toate cadrele sunt instruite să nu riposteze decat in situatii limită, au adăugat sursele citate. Ca şi o comparaţie, numărul de cadre pregătit de Jandarmeria Română pentru luni seară este similar cu cel folosit la meciurile de pe Arena Naţională, acolo unde se pot aduna la un loc 55.000 de persoane.

Protestele violente ce avut loc duminică în Capitală au lăsat urmări pentru autorităţi, dar şi pentru protestatari. 240 de persoane au fost conduse la poliţie şi au fost sancţionaţi contravenţional, iar pentru 36 de persoane s-au intocmit actele premergătoare pentru dosare penale pentru ultraj, distrugeri şi alte infracţiuni, au anunţat luni reprezentanţii Jandarmeriei Române. Trei dosare au fost deja prezentate la Parchet. De asemenea,trei persoane au fost reţinute, iar una dintre ele a fost deja prezentată instanţei.

Mulţi dintre protestatarii reţinuţi sunt membrii ai galeriilor echipelor de fotbal, cunoscuţi cu antecedente, au mai precizat reprezentanţii Jandarmeriei. Sapte dintre cei reţinuţi fac parte din galeria echipei Petrolul Ploieşti.

Cookies