Surse: Certificatul verde profesional, adoptat până la Anul Nou

15 dec. 2021
81 Afișari
Surse: Certificatul verde profesional, adoptat până la Anul Nou

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, va prezenta, în şedinţa de Guvern de vineri, o primă variantă a legii care prevede introducerea certificatului verde profesional, au declarat surse guvernamentale.

Certificatul verde profesional care va deveni obligatoriu la locul de muncă este proiectul cu care va veni ministrul Sănătății Alexandru Rafila în ședința de guvern de vineri. Acesta ar urma să prevadă şi posibilitatea testării cu teste antigen. În statele UE, testarea PCR este valabilă 72 de ore, iar pentru statele care adoptă şi testarea antigen este valabilă 48 de ore.

Surse guvernamentale au afirmat că Guvernul vrea adoptarea proiectului până la finalul anului, urmând ca acesta să intre în dezbatere, în procedură de urgență, la Parlament.

PSD ţine la această variantă, iar ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că ea este prevăzută şi în documentele Comisiei Europene, argument cu care ar putea convinge PNL care iniţial a respins această idee.

Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătăţii prevede, de asemenea, că vaccinaţii vor avea la dispoziţie 15 teste decontate de stat. Acestea nu se vor oferi fizic, ci sub forma unor vouchere în format electronic cu care angajatul se va putea adresa oricărui laborator, farmacii sau medicului de familie, mai spun surse guvernamentale.

Cookies