ARHIVA B365

Este OFICIAL: ASF a decis intrarea în procedură de FALIMENT a ASTRA ASIGURĂRI

UPDATE Mișu Negrițoiu, șeful ASF: „ASF a analizat situația ASTRA Asigurări, în cadrul ședinței de astăzi, analizând raportul care descrie situația companiei. Raportul susține incapacitatea de plată, scăderea marjei de solvabilitate disponibile sub jumătate din limita minimă legală, imposibilitatea prestabilirii financiare a societății de asigurări în cadrul procesului de redresare financiară. 

Pe baza concluziilor raportului, Consiliul ASF a adoptat:

1. Închiderea procedurii de redresare financiară a ASTRA

2. Revocarea statutului de administrator special al KPMG

3. Retragerea autorizației de funcționare a ASTRA Asigurări

4. ASF solicită intrarea în procedura de faliment.

Planul de redresare nu și-a îndeplinit scopul. Deși nu au fost pierduri la 2014, problemele structurale nu au fost rezolvate iar indicatorii nu au fost adusi in marjele de conformitate, in absenta unui capital corespunzator.

Principala preocupare a ASF – protejarea intereselor clienților ASTRA, în strânsă legătură cu Fondul de Garantare. Fondul de Garantare are fondurile necesare pentru a asigura despăgubirile clienților ASTRA Asigurări.

Obiectivul ASF a fost menținerea stabilității companiei ASTRA până la finele planului de redresare propus de administratorul special. ”, a declarat Negrițoiu.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, miercuri, potrivit unor surse, ca ASTRA Asigurări să intre în faliment. 

Astfel, conform Realitatea TV, 5 milioane de români care au polițe de asigurări la ASTRA nu își vor mai putea recupera banii, decât în cuantum de 100.000 de euro, indiferent de valoarea sumei asigurate.

CITEȘTE ȘI: Astra Asigurări, compania de asigurări cu cele mai multe plângeri de la clienţi

ASF va prezenta, la ora 15, decizia oficială a instituției pe acest subiect.

În cazul în care Astra va intra în faliment, despăgubirile vor fi plătite de Fondul de Garantare. Astra Asigurări este al treilea asigurător din România şi are aproape cinci milioane de clienţi, potrivit digi24.ro.

Astra Asigurări, aflată in administrare specială de un an şi jumătate, avea nevoie de 425 milioane de lei pentru redresarea financiară, dar majorarea de capital demarată în acest sens a eşuat în 19 august. Ulterior, acţionarii majoritari ai Astra Asigurări, societate controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, au propus ASF să aducă, în două etape, cei 425 milioane lei până la 30 septembrie 2016, însă în următoarele condiţii: să fie revocată administrarea specială, să fie permisă preluarea AXA Life de către Astra şi să fie revocată decizia luata în luna mai de ASF care a limitat activitatea de subscriere a asiguratorului, potrivit realitatea.net.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button