Sursa incendiului violent de la blocul de 10 etaje din Sectorul 5. City managerul Iulian Cârlogea: Vorbim de un bloc vechi, nu era nici în curs de izolare

15 mai 2022
12823 Afișari
Sursa incendiului violent de la blocul de 10 etaje din Sectorul 5. City managerul Iulian Cârlogea: Vorbim de un bloc vechi, nu era nici în curs de izolare
SURSA FOTO: Alexandru Dimitriu, consilier local

Incendiul izbucnit sâmbătă seară la blocul de 10 etaje de pe str. Baciului din Sectorul 5 a plecat de la un apartament situat la etajul 2 și s-a propagat pe fațada blocului până la etajul 10.

City managerul Sectorului 5, Iulian Cârlogea, care s-a ocupat de cazarea oamenilor care nu s-au putut întoarce în apartamente după incendiu, a declarat că focul a pornit de la o bucătărie de la etajul 2, și s-a extins apoi la balcoanele bucătăriilor din tot blocul.

Iulian Cârlogea a exclus varianta propagării incendiului din cauza materialelor de construcții folosite de obicei la izolarea blocurilor. „Ca să nu mai existe suspiciuni… blocul nu era izolat. Nu era nici în curs de izolare. Vorbim de un bloc vechi, deci nu există materiale folosite care să propage acest incendiu”, a spus Cârlogea, la Aleph News.

 

Cazare la hotel pentru persoanele evacuate

Primăria Sectorului 5 are rezervat un fond de rezervă pentru situaţii de urgenţă, care a fost prevăzut de fostul primar Cristian Popescu Piedone, a spus acesta.

„Fondul de rezervă (…) a fost creat tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situaţii. Ştim că incendiul a pornit de la un apartament de la etajul 2, pe zona de bucătării, în balcoanele bucătăriilor”, a mai spus Cârlogea.

Persoanele care nu s-au putut întoarce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în apartamentele din blocul de 10 etaje de pe strada Baciului din Sectorul 5, cartierul Ferentari, unde a izbucnit incendiul au fost cazate, temporar, într-un hotel din Bucureşti.

În urma incendiului izbucnit sâmbătă seara în Sectorul 5 al Capitalei au ieşit din apartamente 112 persoane, iar alte 11 au fost evacuate, au declarat reprezentanţii ISU Bucureşti – Ilfov, inclusiv o persoană supraponderală şi două imobilizate. Opt persoane au fost evaluate din punct de vedere medical şi două au fost transportate la spital pentru intoxicație cu fum.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies