ARHIVA B365

Surpriza regionalizării României: câte capitale regionale pregăteşte vicepremierul Dragnea

Deşi susţine că „nu există la această oră un proiect oficial de regionalizare”, Dragnea, cel care este responsabil de punerea pe hârtie a noii hărţi a României, aruncă în discuţie subiectul capitalelor de regiuni, nu câte una însă pentru fiecare unitate, ci două sau chiar mai multe.

„Nu va fi o singură capitală într-o regiune. Ne interesează ca fiecare judeţ şi fiecare cetăţean din fiecare judeţ să se bucure de avantajele regionalizării. Dacă va fi un sediu administrativ într-un oraş, în alt oraş din alt judeţ va fi, de exemplu, direcţia regională de finanţe, în altă capitală de judeţ va fi direcţia regională de mediu şi aşa mai departe. Deci nu dorim să concentrăm într-un singur oraş tot pachetul puterii administrative, pentru că în paralel cu procesul de regionalizare se realizează şi cel de descentralizare”, a spus Dragnea, citat de gandul.info, într-o conferinţă de presă.

Potrivit unui proiect de lege privind regiunile, România va avea 8 regiuni care vor avea competenţe exclusive sau partajate cu cele ale statului, un buget multianual şi un preşedinte, în fruntea unui consiliu regional. Detalii găsiţi aici


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button